I det åbne workshopområde står de to søstre fra Pure Dansk, Malene og Astrid Søgaard, klar til at lære dig alt om danske bælgfrugter. Kig forbi og få en indføring i deres fantastiske opskriftsunivers. Her kan du lære at lave marinerede linser, "nutella" på hestebønner og ærtehummus. Det er gratis at deltage og kræver ingen tilmelding. Du får en opskrift og din hjemmelavede smagsprøve med hjem i en bøtte.
Sammen med Jalm&B’s helt egne surdejsnørder og bælgfrugteelskere kan du deltage i denne bageworkshop og lære at bage med surdej og bælgfrugter. Mad- og brødkulturer verden over har gennem århundreder fulgt klima- og kostråd baseret på grøntsager, korn og bælgfrugter. Bælgfrugter er således en fuldt integreret del af talrige retter og opskrifter, og brød bages på bl.a. kikærter og linser. Jalm&B guider dig til nordiske bælgfrugter, protein fra korn, surdej og fermentering og selvfølgelig brød med bælgfrugter.
Du får fingrene i dejen, smagsprøver og en bælgfrugtedej med hjem, så du kan lave friskbagt brød til morgenbordet.
Kom og vær med til at lave et lækkert plantebaseret pålæg af bælgfrugter sammen med Anette fra Mad med glød. Anette har profilen @madmedgloed på Instagram og bloggen www.madmedgloed.dk, der er et univers med opskrifter, hvor fokus er på plantebaseret mad, bæredygtighed og økologi. Hun har arbejdet inden for madbranchen på forskellig vis i mange år, og altid med fokus på økologi og bæredygtighed.
Anette vil dele tips og ideer til, hvordan du kan bruge forskellige slags bønner og linser samt andre planteproteiner til at lave pålæg med. Det er snart Påske, og sammen med Anette skal vi lave et super lækkert kikærtepålæg. Det kan bruges som en plantebaseret erstatning for æggesalaten på Påskebordet. Det kan også bruges som pålæg på et stykke smørrebrød, i en sandwich eller i et pitabrød.
Du kommer til at lave din egen portion, som du får med hjem, sammen med en opskrift på pålægget. Der vil være mulighed for at lave din egen sandwich eller en bolle med pålægget og servere det med spirer, forskellige vilde urter og ramsløgsalt. Vi er er jo midt i det spæde forår.
Maria Engbjerg, som står bag madbloggen Vanløse Blues, har altid været glad for at bage. Men for seks år siden, da hun blev veganer, ophørte den interesse – for hvordan skulle hun lave lækre pandekager, fødselsdagsboller og kanelsnegle helt uden brug af hverken mælk, smør eller æg? I dag har Maria genfundet glæden ved at bage. Og det viser sig, at det sagtens kan lade sig gøre at lave en vegansk chokoladekage med chokoladeglasur. En kage, der smager præcis som den, mormor lavede, og som får børnene til at slikke skålen ren.
Når kogebogsforfatter Maria Engbjerg gæster Foodexpo laver vi sammen en bønne-brownie baseret på veganske principper. Du får en smagsprøve og en opskrift med hjem samt mulighed for at købe Marias nye veganske kogebog, som udkommer i marts 2022.
Maria Engbjerg, som står bag madbloggen Vanløse Blues, har altid været glad for at bage. Men for seks år siden, da hun blev veganer, ophørte den interesse – for hvordan skulle hun lave lækre pandekager, fødselsdagsboller og kanelsnegle helt uden brug af hverken mælk, smør eller æg? I dag har Maria genfundet glæden ved at bage. Og det viser sig, at det sagtens kan lade sig gøre at lave en vegansk chokoladekage med chokoladeglasur. En kage, der smager præcis som den, mormor lavede, og som får børnene til at slikke skålen ren.
Når kogebogsforfatter Maria Engbjerg gæster Foodexpo laver vi sammen veganske romkugler baseret på bønner. Du får en smagsprøve og en opskrift med hjem samt mulighed for at købe Marias nye veganske kogebog, som udkommer i marts 2022.
Kom og vær med til at lave et lækkert pålæg af planteproteiner sammen med Anette, der har profilen @madmedgloed på Instagram og bloggen www.madmedgloed.dk, der er et univers med opskrifter, hvor fokus er på plantebaseret mad, bæredygtighed og økologi. Hun har arbejdet inden for madbranchen på forskellig vis i mange år, og altid med fokus på økologi og bæredygtighed.
Anette vil dele tips og ideer til, hvordan du kan bruge forskellige typer planteproteiner til at lave pålæg med. De planteproteiner der bruges i denne workshop er økologiske og lavet af hestebønner og ærter. Det er snart Påske, og sammen med Anette skal vi lave et plantebaseret pålæg til påskebordet. Det kan bruges som en erstatning for en røget laksesalat. Det kan også bruges som pålæg på et stykke smørrebrød, i en sandwich eller i et pitabrød. Du kommer til at lave din egen portion, som du får med hjem, sammen med en opskrift på pålægget. Der vil være mulighed for at lave din egen sandwich eller en bolle med pålægget og servere det med spirer, forskellige friske urter og ramsløgsalt. Vi er er jo midt i det spæde forår.
De innovative bagere fra økobageriet Jalm&B går sammen med michelinkok René Mammen fra Substans og inspirerer til at genbruge rester i brød. Få hænderne i gulerodsrester og brøddej og lær om lactofermentering, surdej og fortræffelighederne ved nordisk korn.
Du får en bøtte med fermenteringsopstarter, og du får din egen dej med hjem, så du kan sætte friskbagt genbrød på morgenbordet næste dag.
Kom i køkkenet med kogebogsforfatter Ditte Ingemann og bliv inspireret af hendes passion for det grønne og klimavenlige køkken.
Ditte har udgivet en række grønne kogebøger, bl.a “Grøn i Front”, som er bogen til dig, der gerne vil være klimavenlig i køkkenet. Bogen viser dig, hvordan du kan lave lækker mad med god samvittighed. Den giver dig inspiration til lækre og nemme måder at spise mere grønt med mindre madspild.
Sammen laver vi en af Dittes opskrifter, som er en spicy linse-hummus med bagte gulerødder. Den er super lækker, nem og anderledes end hvis den bliver lavet på kikærter. Derudover kan der bruges forskellige typer af grøntsager, hvis man ikke har gulerødder derhjemme i grøntsagsskuffen. Du får din smagsprøve og en opskrift med hjem.