Autentisk torvestemning med fokus på detailbranchen
I Foodexpos nye eventområde Butikstorvet kombineres autentisk markedsstemning med spændende udstillere, arbejdende torveboder samt relevante indlæg og debatter.
Her sættes der fuld fokus på de tendenser, udfordringer og temaer, som præger detailhandlen i både de mindre specialbutikker og overordnet i hele branchen - nu og i fremtiden.
Oplev blandt andet
Spændende udstillere med produkter til detail
Meeting Point med relevante brancheforeninger som værter
Torvescenen med indlæg og debatter
Torveboderne med arbejdende værksteder
Præmieoverrækkelser og fejringer
Spisetedet Delikatessen med nyfortolket, grønt smørrebrød
Mulighed for at pleje og skabe nye netværk med branchen
Torveboderne
Læg vejen forbi en af de fire torveboder for at fuldende den helt rette markedsstemning. Her vil spændende profiler og repræsentanter fra forskellige grene af detalhandlen inspirere og fremvise det gode, stolte håndværk i en de fire små specialbutikker: Slagterbutikken, Fiskehandleren, Osteboden og Bageriet.
Bliv inspireret til nye, spændende måder at bruge råvarerne på, snup en smagsprøve og tag en snak med "indehaverne" bag disken.
Aktiviteter i Torveboderne
Søndag den 17. marts
Bageriet:
Kl. 11-12: Hvede masterclass med BKD
Kl. 13-14: Fuldkorns talk med BKD
Slagterbutikken:
Kl. 14-15: Tilberedning af spegepølse med Danske Slagtermestre
Fiskehandleren:
Osteboden:
Se den fulde beskrivelse af indlæggene i dagsprogrammet
Mandag den 18. marts
Bageriet:
Kl. 11-12: Hvede masterclass med BKD
Kl. 14-15: Fuldkorns talk med BKD
Slagterbutikken:
Kl. 10-16: Gourmetslagterelever fra DM i skills
Fiskehandleren:
Kl. 14-15: Danmarks Bedste Fiskefrikadelle
Osteboden:
14-15: Danmarks Bedste Rygeostsalat og flødeost
Se den fulde beskrivelse af indlæggene i dagsprogrammet
Tirsdag den 19. marts
Bageriet:
Kl. 11-12: Hvede masterclass med BKD
Kl. 14-15: Fuldkorns talk med BKD
Slagterbutikken:
Kl. 10-12: Plantebaseret "kød" med The Plantbox
Fiskehandleren:
Kl. 10-12: Plantebaseret "fisk"med The Plantbox
Kl. 12-14: Indlæg med MSC
Osteboden:
Se den fulde beskrivelse af indlæggene i dagsprogrammet
Programmet opdateres løbende ...
Torvescenen
Hvilke muligheder og udfordringer kendetegner den danske detailbranche anno 2023 - og hvordan kommer branchen til at udvikle sig i fremtiden? På Torvescenen belyses relevante temaer indenfor detail, når der bl.a. dykkes ned i emner som forbrugeradfærd, fremtidsforskning og det nye emballagedirektiv. Det er også på Torvescenen vi fejrer branchen, når vinderne fra de mange konkurrencer inden for bager-, fisk- og ost- samt slagterfaget skal hyldes.
Aktiviteter på Torvescenen
Søndag den 17. marts
Kl. 11.00-11.45: Paneldebat: "Bæredygtighed detailhandlen"
Kl. 12.00-12.25: Indlæg: Fremtidens Bagerbutik med Henrik Laursen, Bager-Riget
Kl. 14-14.30: Trendforedrag med Louise Byg Kongsholm, pej-gruppen
Kl. 16-17: Præmieoverrækkelse: Danmarks bedste Konditor
Kl. 17-18: Musik
Se den fulde beskrivelse af indlæggene i dagsprogrammet
Mandag den 18. marts
Kl. 10-10.45: Indlæg om det nye producentansvar for emballage med Marianne Roed Jakobsen, VANA
Kl. 12-12.45: Indlæg om dagligvarehandlen i forandring med Jesper Gottschalk Bjerring, MENY
Kl. 13-13.45: Paneldebat om elever i fødevarebranchen med HORESTA, FødevareDanmark, Compass Group m.fl.
Kl. 14.00-14.45: Indlæg om fødevarer og firstmovers med FirstMove og DeliNews
Kl. 15.00: Præmieoverrækkelse: Danmarks Bedste oste- og fiskedelikatesser
Kl. 16.00: Præmieoverrækkelse: Danmarks Bedste Bager
Se den fulde beskrivelse af indlæggene i dagsprogrammet
Tirsdag den 19. marts
Kl. 10.00-10.45: Foredrag: "Fremtidens Supermarked" med Flemming Birch
Kl. 12.00-14.00: Event med Whats Cooking
Kl. 15.00: Præmieoverrækkelse: Danmarks Bedste Romkugle
Se den fulde beskrivelse af indlæggene i dagsprogrammet
Programmet opdateres løbende ...
Meeting Point
I Meeting Point står et udvalg af Foodexpos samarbejdspartnere klar til at hilse på dig og tage en snak om, hvad der sker i netop deres brancher. I Meeting Point kan du blandt andet møde
Tidsplan for Meeting Point
Søndag den 17. marts
Kl. 10-18: FødevareDanmark
Kl. 10-18: BKD
Kl. 10-12: De Samvirkende Købmænd
Kl. 12-16: Fødevareklubben
Mandag den 18. marts
Kl. 09-18: FødevareDanmark
Kl. 09-18: BKD
Kl. 12-16: Nærbutikkernes Landsforening
Tirsdag den 19. marts
Kl. 09-16: BKD
Kl. 10-12: De Samvirkende Købmænd
Kl. 10-14: Nærbutikkernes Landsforening
Spisestedet Delikatessen
På Butikstorvets eget spisested Delikatessen serveres der nye, spændende varianter af det danske smørrebrød med et grønt twist.
Nyd maden i bedste streetfood stil ved festivalbordene foran Torvescenen, og benyt samtidigt muligheden til at overvære en af de mange daglige indlæg.