Danmarks Bedste Konditor og Danmarks Bedste Bager
Oplev brød og kager i særklasse, når nogle af landets dygtigste bagere og konditorer konkurrerer om prestigefulde titler på Foodexpo.
Kom med, når der skal dystes i sprøde croissanter, lækre baguettes og kunstfærdige kager. Brancheforeningen Bager- og Konditormestre i Danmark (BKD) i samarbejde med Fødevareforbundet NNF finder Danmarks Bedste Bager og Danmarks Bedste Konditor, når faguddannede deltagere konkurrerer på højt plan.
Læs også mere om konkurrencerne på BKDs hjemmeside her.
Danmarks Bedste Konditor
På Foodexpos åbningsdag, søndag d. 17. marts fremtryller fem konditorer imponerende etage- og fromagekager og to slags fyldte chokolader, når der dystes om titlen som Danmarks Bedste Konditor.
Temaet som konditorne skal følge er i år er: Foodexpo 2024
Søndag d. 17. marts i Hal F
Konkurrence kl. 10.00 - 15.00
Præmieoverrækkelse kl. 16.00 - 16.30
Danmarks Bedste Bager
Baguetter, New York rolls og wienerbrød er kun noget af det der er på menuen, når 5 bagere går i køkkenerne og dyster om titlen som Danmarks Bedste Bager.
Mandag d. 18. marts i Hal F
Konkurrence kl. 10.00 - 15.00
Præmieoverrækkelse kl. 16.00 - 16.30
Danmarks Bedste Romkugle
Kom med til Foodexpos måske sødeste konkurrence, smag dig igennem de mange varianter og vær med til at bestemme, hvem der skal løbe med sejren som Danmarks Bedste Romkugle.
Igen i år dyster bagerier fra hele landet igen om at vinde den eftertragtede titel "Danmarks Bedste Romkugle".
En fagjury bestående af professionelle fagfolk vil ud fra alle de indsendte romkugler udvælge de 10 romkugleforslag, som går videre til finalen, hvor de besøgende kan smage og stemme på deres favorit.
Tirsdag d. 19. marts i Hal F
Kl. 10.00 - 13.30: Konkurrence og smagsbedømmelse (fagjury)
Kl. 13.30 - 14.30: Smagsprøver og afstemning (besøgende)
Kl. 15.30 - 15.45: Præmieoverrækkelse (Torvescenen i Hal F)
Kl. 15.45: Uddeling af jubilæumsromkugler (Butikstorvet i Hal F)