Velkommen til Danmarks bedste...
På Foodexpo hædrer vi det gode håndværk, når vi kårer Danmarks bedste delikatesser fra udvalgte slagtere, ostehandlere og fiskehandlere. Konkurrencerne afvikles søndag og mandag på Foodexpo, i samarbejde med 3 forskellige brancheforeninger: Danske Slagtermestre, Danmarks Fiskehandlere samt Ostehandlerforening for Danmark.
Kød
Søndag den 17. marts 2024 kåres Danmarks bedste i kategorierne:
Kl. 11-12: Danmarks bedste Spegepølse i kunsttarm
Kl. 12-13: Danmarks bedste Spegepølse i naturtarm
Kl. 13-14: Danmarks bedste Leverpostej
Kl. 14-15: Danmarks bedste Frikadelle
Kl. 15-16: Danmarks bedste Grillpølse
Konkurrencerne er inddelt i 2 runder, hvor den første runde fandt sted den 8. oktober 2023. Her blev 5 produkter i hver kategori udvalgt til at gå videre til finalen, som afholdes på Foodexpo.
Konkurrencen afholdes af Danske Slagtermestre.
Læs mere og se finalisterne her.
Ost
Mandag d. 18. marts 2024 kåres Danmarks bedste indenfor ost. Der dystes i kategorierne:
Kl. 11-12: Danmarks bedste Rygeostsalat
Kl. 12-13: Danmarks bedste rørte Flødeost m. hvidløg
Kl. 13-14: Danmarks bedste rørte Flødeost u. hvidløg
Vær med når vi kårer Danmarks bedste ostedelikatesser.
Konkurrencen afholdes af Ostehandlerforeningen for Danmark.
Finalisterne er:
Steensgaard ost, Odense
Ost og tapas, Holbæk og Espergærde
Manfred Dieter Schedler fra Jama Ost, Risskov
Karin Ramskov fra JUTA, Horsens
Karina Hofsted Nielsen fra Ostehuset, Otterup
Osteboden Fru Hansen, Nyborg
Fisk
Mandag den 18. marts 2024 inviterer Danmarks Fiskehandlere til en spændende demo på hummerbisque og blåmuslingesuppe med rig mulighed for efterfølgende smagsprøver.
Kl. 14-15: Demo og smagprøver på hummerbisque og blåmuslingesuppe