Karrieredag: Trivsel og udviklingsmuligheder i branchen
Karrieredagen er en dedikeret begivenhed, hvor fokus er rettet mod trivsel og udvikling inden for fødevarebranchen.
Karrieredagen fungerer som en bro mellem uddannelse og erhvervsliv, og den sigter mod at inspirere og motivere eleverne til at forfølge deres passion inden for fødevare- og restaurationsverdenen. Det er en unik lejlighed for de kommende fagfolk at netværke, stille spørgsmål og få indsigt fra kollegaer i branchen, der deler deres egne erfaringer og succeser inden for branchen.
Elever/studerende fra uddannelsesinstitutioner med tilknytning til fødevarebranchen er velkomne på Foodexpo, da det er en unik mulighed for at blive klogere på fødevarebranchen.
I år afholder vi en Karrieredag med særligt fokus på trivsel og udviklingsmuligheder i branchen. Nedenfor kan du læse programmet for dagen.
Programmet for Karrieredagen
10.00-10.05: MCH byder velkommen
10.05-10.25: De unge i branchen kommer og snakker om, hvad fremtidens arbejdsplads skal kunne tilbyde, og deler erfaringer fra deres egen elevtid.
10.25-10.45: Kok, Marlene B. Lindegaard fortæller om hendes vej fra hendes forældres restaurant, hvor gryderne sydet med palmin - til hendes nuværende stilling som konceptchef. En hybrid stilling mellem det at være uddannet kok, have kreative konceptuelle tanker og grønne ambitioner i en branche i opbrud.
10.45-10.55: Kort pause
10.55-11.15: Kok, Karsten Bøttker, ville tage sit fag med sig ud i verden, kom hjem igen og lavede en virksomhed som i mere end 10 år fik ham rundt i alle afkroge af branchen. Efterfølgende var et sceneskift påtrængt, og en karriere med produkt- og konceptudvikling har nu taget fart, samtidig med videreuddannelse på aftenskole. Kom og hør, hvordan man godt kan bruge sin uddannelse på andre måder end den traditionelle.
11.15-11.35: Mød Allan Jakobsen, Hoteldirektør for Hotel Dagmar i Ribe. Han vil sammen med netop udlærte Malthe Villadsen, tjener - dele deres perspektiver om branchens udfordringer set fra virksomhedens synspunkt. De sætter ligeledes fokus på de strategier og karrieremæssige tiltag som Hotel Dagmar arbejder aktivt med.
11.40-??: Vi går fælles i til Hal F, hvor vi besøger
gourmetslagterelever fra DM i skills.
13.00-13.45: Oplev paneldebatten i Hal F: Hvordan tiltrækker og fastholder vi elever i fødevarebranchen?
Herefter kan messe opleves på egen hånd.
God opførsel på Foodexpo
Messen er en fagmesse, og vi henstiller derfor til, at der udvises god ro og orden. Vi har fra tidligere år dårlig erfaring med larm og uro, som er generende for både udstillere og andre besøgende. Husk, at det er en professionel messe, hvor udstillerne regner med netværk og salg, og at formålet med at besøge messen aldrig bør være for at få smagsprøver. Vis i stedet interesse for udstillerne og deres produkter.
Bemærk desuden at elever/studerende skal bære orange neckstraps, som udleveres ved henvendelse i Informationen ved ankomst.
Tilmelding og registrering
Større grupper af elever/studerende skal registreres for at få adgang til Foodexpo, uanset om de deltager på Karrieredag eller ej. Husk aldersgrænsen på Foodexpo er 16 år, og at vi forbeholder os retten til at afvise elever fra uddannelser, som vi ikke mener har relevans for Foodexpo.
Kontakt Projektkoordinator Simone Søgaard Madsen på ssm@mch.dk for at blive registreret.