Artikler

Bæredygtighed i centrum: Vejen mod en grønnere fremtid

arrow_backTil oversigten

28. november 2023 | Lobo Contract

Hos Lobo Contract prioriterer vi bæredygtighed og gennemgår omhyggeligt, om det træ, vores leverandører anvender i deres produktion, er certificeret.

Bæredygtighed er blevet en central værdi i vores moderne samfund, da vi erkender vigtigheden af at påtage os ansvaret for vores handlinger og deres indvirkning på planeten. Det indebærer at imødekomme nutidens behov uden at kompromittere mulighederne for kommende generationer til at opfylde egne behov.

Vores produkter er enten FSC-, PEFC-certificeret eller produceret i overensstemmelse med BSCI Code of Conduct.

Bæredygtige møbler: Bevarelse af skove gennem FSC- og PEFC-certificering

I en tid hvor bæredygtighed er af central betydning, har møbelindustrien taget skridt mod at skabe produkter, der ikke blot er æstetisk tiltalende, men også tager hensyn til miljøet og fremtidige generationers behov. Bæredygtige møbler indebærer valg af materialer og produktionsmetoder, der minimerer miljøpåvirkningen og beskytter vores skove. To nøglecertificeringsordninger, FSC og PEFC, spiller en afgørende rolle i at opnå dette mål.

Forest Stewardship Council (FSC) og Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC) er internationale organisationer, der arbejder for at fremme ansvarlig skovforvaltning og bæredygtig udnyttelse af skovressourcer. Disse certificeringer er afgørende for at sikre, at træmaterialer til møbler stammer fra bæredygtigt forvaltede skove.

FSC-certificering garanterer, at træet til møbler kommer fra skove, der forvaltes med hensyntagen til biodiversitet, lokale samfund og økosystemets sundhed. Mærket på møblerne betyder, at træet er sporet fra skoven til det færdige produkt og er blevet fældet og behandlet i overensstemmelse med strenge bæredygtighedsstandarder.

PEFC-certificering fungerer på en lignende måde og sikrer, at træmaterialer til møbler stammer fra skove, der forvaltes i overensstemmelse med bæredygtige principper. PEFC-mærket indikerer, at skoven er blevet overvåget og vurderet for at sikre beskyttelse af dens økosystemer og samfundsinteresser.

Valget af møbler med FSC- eller PEFC-certificering er en handling, der bidrager til bevarelse af vores skove og miljø. Det sender også et signal til producenterne om, at der er en stigende efterspørgsel efter bæredygtige produkter, hvilket kan fremme yderligere udvikling af grønne produktionsmetoder.

BSCI Code of Conduct er baseret på grundlæggende principper og værdier inden for arbejdsmarkedet og menneskerettighederne. Dette inkluderer retten til frihed fra tvangsarbejde, børnearbejde og diskrimination samt beskyttelse af arbejdstagernes ret til at organisere sig og forhandle kollektivt. Derudover fokuserer BSCI på at sikre sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen samt rimelige arbejdstider og lønninger.

Generelt set drejer bæredygtighed sig om at tage højde for helheden og betragte konsekvenserne af vores handlinger. Det indebærer at opnå en balance mellem miljømæssige, sociale og økonomiske faktorer for at sikre, at vi efterlader en verden, der byder kommende generationer velkommen med rigelige muligheder.

Flere artikler fra Lobo Contract

Artikel er skrevet af:

Lobo Contract

Lobo Contract er en førende leverandør inden for møbler og indretningsløsninger til hoteller, restauranter, caféer, klubber og virksomhedskantiner. Med fokus på kvalitet, æstetik og funktionalitet tilbyder Lobo Contract skræddersyede løsninger, der imødekommer kundernes unikke behov og stil. Vores sortiment omfatter alt fra elegant møbeldesign til specialfremstillede indretninger, der skaber en behagelig og funktionel atmosfære. Med en solid erfaring og ekspertise inden for branchen har Lobo Contract etableret sig som en pålidelig partner, der leverer innovative og stilfulde løsninger til fors

Se profil

Mød os på Foodexpo 2024

Hellen Ulstrup

Indretningskonsulent

Lobo Contract

På messen

Hellen Ulstrup

Mikael Mikkelsen

Konsulent

Lobo Contract

På messen

Mikael Mikkelsen

Bo Christesen

Ejer / Direktør

Lobo Contract

På messen

Bo Christesen

keyboard_arrow_up