Artikler
Dansk oksekød med god samvittighed
arrow_backTil oversigten11. januar 2024 | AB Catering | BC Catering | inco
Vores naturkød er økologisk oksekød fra Naturkvæg, som opdrættes på Fladhøjgård i Vestjylland. Her er det Per Tinghøj og hans svigersøn Thomas, der til daglig driver gården. Sammen med sin hustru Ingeborg overtog Per Tinghøj gården efter Pers forældre i 1997. Allerede dengang omlagde de det til økologi, og i dag driver familien en økologisk naturkvægsproduktion på 600 dyr. Naturkvæg fra Fladhøjgård er en krydsning mellem en malkeko og et kødkvægsdyr – typisk af racerne Angus eller Charolais. Med denne krydsning opnår man en god muskelfylde fra kødkvæget og et højt niveau af intramuskulært fedt fra malkekøerne – og det sikrer dig økologisk oksekød af høj kvalitet.
Selve fodringen af dyrene er der ligeledes tænkt nøje over. Om sommeren græsser de således skiftevis på strandenge, overdrev og på nye græsmarker, og her sørger man ligeledes for at slå markerne, så der kan indsamles ensilage, som dyrene får som tilskudsfoder om vinteren. Faktisk afgræsser Naturkvæg fra Fladhøjgård mere end 600 ha jord. Her er de mange vilde urter og planter, som dyrene spiser, med til at give kødet en unik smag med et strejf af vildt. Samtidig bevirker denne fodringsmetode, at køerne er med til at udføre naturpleje, som igen er med til at bevare de vilde arter af planter og dyr i den danske natur.
Naturarealerne bliver således ikke pløjet, og planterne holdes kun nede med afgræsning og nedtrampning, hvilket giver planterne mulighed for at udvikle dybe rødder og binde mere kulstof i jorden. Totalt set har dyrene på den måde en mindre klimabelastning end konventionelt opdrættet kvæg. Med naturkød får du kvalitetsoksekød med høj ensartethed, som du med god samvittighed kan sætte på menuen.