Artikler
Danske, økologiske bælgfrugter
arrow_backTil oversigten30. november 2023 | Dagrofa Foodservice
Dagrofa Foodservice og Grøn Fokus er gået sammen med flere landmænd om at sætte endnu flere danske bælgfrugter på menuerne, og imødekomme den store efterspørgsel efter alternative proteinkilder til kød. Vores formål er at følge Fødevarestyrelsens officielle kostråd om at spise flere bælgfrugter og mindre kød, som bidrager til missionen om at nå den grønne agenda om et mere klimaneutralt Danmark.
Her vælges den danske bælgfrugt til, og at købe danske bælgfrugter i stedet for proteinkilder fra de varmere himmelstrøg minimerer også transporten og støtter samtidig de danske landmænd.
Bælgfrugter er en god kilde til proteiner og kostfibre og er naturligt frie for gluten. Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi skruer op for bælgfrugterne: som en del af en sund og klimavenlig kost, anbefales det, at vi spiser ca. 100 g (tilberedt mængde) bælgfrugter dagligt.
Læs mere og se udvalget på dgfs.dk.