Artikler

Danske, økologiske bælgfrugter

arrow_backTil oversigten

30. november 2023 | Dagrofa Foodservice

Dagrofa Foodservice og Grøn Fokus er gået sammen med flere landmænd om at sætte endnu flere danske bælgfrugter på menuerne, og imødekomme den store efterspørgsel efter alternative proteinkilder til kød. Vores formål er at følge Fødevarestyrelsens officielle kostråd om at spise flere bælgfrugter og mindre kød, som bidrager til missionen om at nå den grønne agenda om et mere klimaneutralt Danmark.

Her vælges den danske bælgfrugt til, og at købe danske bælgfrugter i stedet for proteinkilder fra de varmere himmelstrøg minimerer også transporten og støtter samtidig de danske landmænd.

Bælgfrugter er en god kilde til proteiner og kostfibre og er naturligt frie for gluten. Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi skruer op for bælgfrugterne: som en del af en sund og klimavenlig kost, anbefales det, at vi spiser ca. 100 g (tilberedt mængde) bælgfrugter dagligt.

Læs mere og se udvalget på dgfs.dk.

Flere artikler fra Dagrofa Foodservice

Artikel er skrevet af:

Dagrofa Foodservice

Dagrofa Foodservice er førende inden for foodservicesektoren i Danmark, betjener alt fra lokale caféer til Michelin-restauranter og er kendt for vores brede sortiment med over 30.000 unikke varenumre. Med en dyb indsigt i kundernes behov og tæt samarbejde med leverandører både nationalt og internationalt, tilbyder vi skræddersyede fødevareløsninger gennem vores unikke formatportefølje. Siden 2004 har vores dedikation gjort os til både en professionel fødevarepartner og en kvalitetsleverandør, hvor vores specialister leverer præcis det, du behøver, uanset om det er sæsonbetonet, lokalt eller ek

Se profil

Mød os på Foodexpo 2024

Niels Beier

Direktør, Grambogård/Dagrofa Foodservice Kød & Fjerkræ

Dagrofa Foodservice

Niels Beier

Poul Larsen

Direktør, HKI Ost

Dagrofa Foodservice

Poul Larsen

Stefan Nordahl-Pedersen

Salgschef. HKI Ost

Dagrofa Foodservice

Stefan Nordahl-Pedersen

Rikke Gryberg

Fagkonsulent, Grøn Fokus

Dagrofa Foodservice

Rikke Gryberg

Stefan Skov-Jespersen

Adm. Direktør, Grøn Fokus

Dagrofa Foodservice

Stefan Skov-Jespersen

Katrine Dahl Pind

Kategorichef, Frugt & Grønt

Dagrofa Foodservice

Katrine Dahl Pind

Gitte Riise

Fagkonsulent, Frugt & Grønt

Dagrofa Foodservice

Gitte Riise

Jørgen Møller

Fagkonsulent, Fisk & Skaldyr

Dagrofa Foodservice

Jørgen Møller

keyboard_arrow_up