Artikler

Danske, økologiske bælgfrugter

arrow_backTil oversigten

30. november 2023 | Dagrofa Foodservice

Dagrofa Foodservice og Grøn Fokus er gået sammen med flere landmænd om at sætte endnu flere danske bælgfrugter på menuerne, og imødekomme den store efterspørgsel efter alternative proteinkilder til kød. Vores formål er at følge Fødevarestyrelsens officielle kostråd om at spise flere bælgfrugter og mindre kød, som bidrager til missionen om at nå den grønne agenda om et mere klimaneutralt Danmark.

Her vælges den danske bælgfrugt til, og at købe danske bælgfrugter i stedet for proteinkilder fra de varmere himmelstrøg minimerer også transporten og støtter samtidig de danske landmænd.

Bælgfrugter er en god kilde til proteiner og kostfibre og er naturligt frie for gluten. Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi skruer op for bælgfrugterne: som en del af en sund og klimavenlig kost, anbefales det, at vi spiser ca. 100 g (tilberedt mængde) bælgfrugter dagligt.

Læs mere og se udvalget på dgfs.dk.

Flere artikler fra Dagrofa Foodservice

Artikel er skrevet af:

Dagrofa Foodservice

Dagrofa Foodservice er førende inden for foodservicesektoren i Danmark, betjener alt fra lokale caféer til Michelin-restauranter og er kendt for vores brede sortiment med over 35.000 unikke varenumre. Med en dyb indsigt i kundernes behov og tæt samarbejde med leverandører både nationalt og internationalt, tilbyder vi skræddersyede fødevareløsninger gennem vores unikke formatportefølje. Siden 2004 har vores dedikation gjort os til både en professionel fødevarepartner og en kvalitetsleverandør, hvor vores specialister leverer præcis det, du behøver, uanset om det er sæsonbetonet, lokalt eller ek

Se profil
keyboard_arrow_up