Artikler

For den danske biodiversitet

arrow_backTil oversigten

7. november 2023 | AB Catering | BC Catering | inco

Sammen med Foreningen for ORIGENALER sætter vi hos AB Catering, BC Catering og inco fokus på at fremme den danske biodiversitet. Det handler blandt andet om at bevare produktionen af de gamle grøntsorter, så vi også i fremtiden har et spændende og smagfuldt udvalg af grønt i køkkenet.

HVORFOR BEVARE ”ORIGENALERNE”?
Biodiversiteten er under pres – også den, der vokser på marken. Derfor arbejder Foreningen for ORIGENALER for at genintroducere vores danske, hjemmehørende plantesorter i fødevaresystemet – og dermed skabe mere biodiversitet på tallerkenen.

Det hele startede oprindeligt som et pilotprojekt i 2019, hvor Randers Regnskov med Randi Hansen som projektleder og en række økologiske producenter gik sammen om at undersøge og teste, hvordan man kan sikre diversiteten i vores fødevaresystem.

- De gamle grøntsagssorter er vigtige at have i produktion, hvis generne herfra skal være tilgængelige i fremtiden. Sorterne er bl.a. med til at sikre, at man i det professionelle køkken har flere strenge at spille på – både i forhold til smagsnuancer, farver og teksturer. Vi har i mange år interesseret os for lokale fødevarer. Som madfolk ønsker vi, at et steds DNA skal komme til udtryk i råvaren, produktet, måltidet. Med ORIGENAL er vi helt inde konkret at arbejde med DNA, da det rent faktisk handler om at genintroducere og bevare vores danske fødevaregenetiske ressourcer i produktionen – og efterfølgende få dem på menukortet. Det er spændende.
Randi Friis Hansen Projektleder, ORIGENAL

Se mere på https://origenal.dk/

Flere artikler fra AB Catering | BC Catering | inco

Artikel er skrevet af:

AB Catering | BC Catering | inco

AB Catering, BC Catering og inco er nogle af landets største og førende foodservice-grossister med afdelinger fordelt over hele landet. Dermed er vi tæt på vores kunder og har også et godt indblik i nogle af de regionale områders udfordringer, vaner og styrker. Vi henvender os til alle former for professionelle køkkener – lige fra den mindste pølsevogn til nogle af landets største kantiner, hoteller og restauranter. Med Danmarks største grundsortiment inden for fødevarer på ca. 70.000 varer – og et uovertruffen højt serviceniveau, ønsker vi at bidrage til, at dit køkken eller spisested kan væk

Se profil
keyboard_arrow_up