Artikler

Grobund for lækre ostekulturer

arrow_backTil oversigten

30. november 2023 | Dagrofa Foodservice

Dagrofa Foodservice’ specialist HKI Ost er den eneste osteleverandør i Danmark med eget affineurlokale, hvor de i temperaturstyrede ”grotter” plejer, vasker og børster oste for at modne dem til perfektion. I modningsrummene simulerer de det ægte naturmiljø med kontrol af luftfugtighed og temperatur, så de kommer så tæt på miljøet, der ville være i en naturlig grotte. HKI Ost fungerer ofte som affineringscenter for de små mejerier, hvilket gør, at mejerierne kan booste deres produktion, fordi de kan overtage modningsprocessen fra dem. De får ofte ostene, når de er unge, så de selv kan sætte vores præg og forme dem.

Der arbejdes primært med oste med naturskorpe i Grotten. Skorpen gør, at osten er levende og kan udvikle lækre, komplekse smage. Det simulerede naturmiljø giver også mulighed for at eksperimentere med forskellige fugt- og temperaturforhold og dermed blive endnu klogere på ostenes forunderlige verden.

I de år de har haft Grotten, har de eksperimenteret i forhold til lagringstid på forskellige ostetyper. Det, der har den helt store interesse, er, hvordan ostene udvikler sig i den første modningsperiode, hvor de kan følge de unge oste og se deres potentiale komme til udtryk. Dette ses tydeligt på ostene, især når man arbejder med naturlig skorpe, hvor man kan se karakterdannelsen ude fra.

Flere artikler fra Dagrofa Foodservice

Artikel er skrevet af:

Dagrofa Foodservice

Dagrofa Foodservice er førende inden for foodservicesektoren i Danmark, betjener alt fra lokale caféer til Michelin-restauranter og er kendt for vores brede sortiment med over 30.000 unikke varenumre. Med en dyb indsigt i kundernes behov og tæt samarbejde med leverandører både nationalt og internationalt, tilbyder vi skræddersyede fødevareløsninger gennem vores unikke formatportefølje. Siden 2004 har vores dedikation gjort os til både en professionel fødevarepartner og en kvalitetsleverandør, hvor vores specialister leverer præcis det, du behøver, uanset om det er sæsonbetonet, lokalt eller ek

Se profil

Mød os på Foodexpo 2024

Niels Beier

Direktør, Grambogård/Dagrofa Foodservice Kød & Fjerkræ

Dagrofa Foodservice

Niels Beier

Poul Larsen

Direktør, HKI Ost

Dagrofa Foodservice

Poul Larsen

Stefan Nordahl-Pedersen

Salgschef. HKI Ost

Dagrofa Foodservice

Stefan Nordahl-Pedersen

Rikke Gryberg

Key Account Manager

Dagrofa Foodservice

Rikke Gryberg

Stefan Skov-Jespersen

Adm. Direktør, Grøn Fokus

Dagrofa Foodservice

Stefan Skov-Jespersen

Katrine Dahl Pind

Kategorichef, Frugt & Grønt

Dagrofa Foodservice

Katrine Dahl Pind

Gitte Riise

Fagkonsulent, Frugt & Grønt

Dagrofa Foodservice

Gitte Riise

Jørgen Møller

Fagkonsulent, Fisk & Skaldyr

Dagrofa Foodservice

Jørgen Møller

keyboard_arrow_up