Artikler

Passion for kvalitetskød og god dyrevelfærd

arrow_backTil oversigten

8. november 2023 | AB Catering | BC Catering | inco

Bertels Gris, som du finder i sortiment hos AB Catering, BC Catering og inco, opdrættes hos Hestbjerg Økologi – et økologisk landbrug beliggende ved Holstebro. Her er tanker om bæredygtighed og dyrevelfærd i fokus, og der skabes bl.a. plads til, at grisene kan bruge deres instinkter. Pattegrisen går hos sin mor ude på faremarken i ti uger. Det er usædvanligt lang tid - selv for en økologisk gris, hvor syv uger er standarden. Når grisene fravænnes, er de stærke og har et robust immunforsvar.

På marken er der plantet træer, hvor grisene kan gå i skygge og læ. Det gode griseliv leves også i stalden, hvor der er ekstra meget plads. Grisene har både adgang til et udeareal, et område med dybstrøelse og en wellness-zone, hvor de kan rode med trynen i en blanding af muld og flis. Grisene får tildelt frasorterede økologiske rodfrugter, som de elsker at gnaske i. Det er godt for deres maver – og er samtidig med til at mindske madspild.

Når grisene skal slagtes, foregår det på en særlig skånsom måde, hvor man undgår frysetunnel. Dette er med til at sikre en mere naturlig modning af kødet. Med Bertels Gris kan du således med god samvittighed sætte kvalitetskød på menuen.

Den særlige opdrætsmetode er unik for Bertels Gris, og det særlige fokus på dyrevelfærd og bæredygtighed har blandt andet resulteret i, at Bertels Gris har hele tre dyrevelfærdshjerter, og i 2022 blev Hestbjerg Økologi desuden kåret som Fremtidens Landmand 2022.

Flere artikler fra AB Catering | BC Catering | inco

Artikel er skrevet af:

AB Catering | BC Catering | inco

AB Catering, BC Catering og inco er nogle af landets største og førende foodservice-grossister med afdelinger fordelt over hele landet. Dermed er vi tæt på vores kunder og har også et godt indblik i nogle af de regionale områders udfordringer, vaner og styrker. Vi henvender os til alle former for professionelle køkkener – lige fra den mindste pølsevogn til nogle af landets største kantiner, hoteller og restauranter. Med Danmarks største grundsortiment inden for fødevarer på ca. 70.000 varer – og et uovertruffen højt serviceniveau, ønsker vi at bidrage til, at dit køkken eller spisested kan væk

Se profil
keyboard_arrow_up