Artikler

Skovsgaard - et regenerativt landbrug for miljøet og fremtiden

arrow_backTil oversigten

7. november 2023 | AB Catering | BC Catering | inco

Skovsgaard er et økologisk landbrug, som drives efter regenerative principper og med omtanke for både miljø og bæredygtighed. Det er fremtidens bæredygtige landbrug, hvor grøntsagerne dyrkes med hensyntagen til landets professionelle inden for foodservice – eksklusivt for kunder hos AB Catering, BC Catering og inco.

På godset er der stort fokus på biodiversitet, og man producerer her et væld af afgrøder som f.eks. bladbeder, salater, persille og krydderurter. Dyrkningsmetoderne er baserede på principperne for Market Garden, hvor man med minimal brug af maskiner dyrker sunde grøntsager med lokal identitet i levende og næringsrig kompostjord. Grøntsagerne dyrkes tæt, og de har nogle af de mest optimale vækstbetingelser, hvilket er med til at udvikle deres særlige sortegenskaber samt rødder i fuld længde.

Den regenerative tilgang består i, at man arbejder målrettet for at opbygge jorden, så den kan bruges i mange år. Det sker bl.a. ved, at man tilfører kompost til jorden, idet det giver jorden mere kulstof, og samtidig mindsker man udledningen af CO2. Derudover bliver jorden ikke pløjet, fordi det bl.a. vil forstyrre mikroorganismerne. Når mikroorganismerne har det godt, er der mere næring tilgængeligt for grøntsagerne - og det giver et større udbytte nu og i fremtiden.

Flere artikler fra AB Catering | BC Catering | inco

Artikel er skrevet af:

AB Catering | BC Catering | inco

AB Catering, BC Catering og inco er nogle af landets største og førende foodservice-grossister med afdelinger fordelt over hele landet. Dermed er vi tæt på vores kunder og har også et godt indblik i nogle af de regionale områders udfordringer, vaner og styrker. Vi henvender os til alle former for professionelle køkkener – lige fra den mindste pølsevogn til nogle af landets største kantiner, hoteller og restauranter. Med Danmarks største grundsortiment inden for fødevarer på ca. 70.000 varer – og et uovertruffen højt serviceniveau, ønsker vi at bidrage til, at dit køkken eller spisested kan væk

Se profil
keyboard_arrow_up