Cases

Vi passer på naturens ressourcer

arrow_backTil oversigten

8. november 2023 | AB Catering | BC Catering | inco

Hos AB Catering, BC Catering og inco fortsætter vi med at vækste inden for GartnerHjælpen. Dermed redder vi flere og flere kilo frugt og grønt, som ellers frasorteres grundet skæve størrelser eller andre kosmetiske årsager:

”Konceptet går ud på at redde frugt og grøntsager, som ellers frasorteres af kosmetiske årsager, men som har samme gode kvalitet og smag som andet frugt og grønt. Dermed er vi med til at mindske spild, og samtidig hjælper vi producenterne med at få noget for de varer, som de normalt ville kassere eller pløje ned. Forventningen er, at vi i 2023 når at redde op imod 280 tons frugt og grønt via GartnerHjælpen, og vi er ekstremt stolte af den opbakning, som vores kunder viser os".
Benjamin Larsen, markedschef ved Cater Grønt

BAG OM KONCEPTET
I al sin enkelthed går GartnerHjælpen ud på at redde de skæve grøntsager ud fra ideen om, at vi skal give de skæve grøntsager en chance til, da de på trods af deres skævheder smager lige så godt som de andre grøntsager. Samtidig har de alle de samme gode kvaliteter. Konceptet er blevet taget rigtig godt imod, og de professionelle køkkener har fået kærlighed for de skæve grøntsager

Dagligt høstes der mange kilo frugt og grønt på de danske marker, der afviger fra de gængse ønsker til størrelse og udseende. Fælles for disse afgrøder er, at de desværre ofte ender i skraldespanden. Dette madspild af de afvigende afgrøder er fundamentet for konceptet GartnerHjælpen.

”Med GartnerHjælpen gør vi en stor indsats for at redde madspild i første led. Ude ved avlerne foregår der en stor frasortering af lækre grøntsager og sprøde frugter alene af den årsag, at varen er lidt for lille, lidt for stor, lidt for skæv eller skåret forkert. Årsager, som ikke har indflydelse på kvaliteten af varen, men kun på udseendet. Når vi har brugt jordens ressourcer på at fremstille en grøntsag, så skal den spises – også selvom den er lidt ’skæv’ – og det hjælper vi med igennem GartnerHjælpen”, fortæller Benjamin Larsen, der er markedschef hos Cater Grønt.

Flere artikler fra AB Catering | BC Catering | inco

Casen er skrevet af:

AB Catering | BC Catering | inco

AB Catering, BC Catering og inco er nogle af landets største og førende foodservice-grossister med afdelinger fordelt over hele landet. Dermed er vi tæt på vores kunder og har også et godt indblik i nogle af de regionale områders udfordringer, vaner og styrker. Vi henvender os til alle former for professionelle køkkener – lige fra den mindste pølsevogn til nogle af landets største kantiner, hoteller og restauranter. Med Danmarks største grundsortiment inden for fødevarer på ca. 70.000 varer – og et uovertruffen højt serviceniveau, ønsker vi at bidrage til, at dit køkken eller spisested kan væk

Se profil
keyboard_arrow_up