Foodexpo favner fremtiden med nyt iværksætterunivers
24. januar 2022
Når Nordens største fødevaremesse, Foodexpo, udspiller sig i MCH Messecenter Herning i slutningen af marts 2022, bliver der rig mulighed for at tage grundige kig i den kulinariske krystalkugle, når tre toneangivende mentorer samlet præsenterer 45 nye fødevare-start-ups i et helt nyt iværksætterområde.
Foodexpo, fødevarebranchens faglige mødested, trakterer med et nyt univers, når fødevaremessen vender tilbage 27.-29. marts 2022 i MCH Messecenter Herning. Messen lancerer således iværksætterområdet FoodStartUp, der med nytænkende, gastronomiske ildsjæle vil syde og boble af pionerånd og kreativitet.
FoodStartUp er skabt i samarbejde med tre stærke mentorer, som alle arbejder med fødevareiværksætteri i forskellige dele af landet. Kok, gastronom og fødevarespecialist Per Mandrup har fundet iværksættere fra Trekantsområdet og Fyn, Bente Lægsgaard fra Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd har koncentreret sig primært om det vestjyske, mens kok, serieiværksætter og foredragsholder Claus Meyer har fundet sine start-ups primært på Sjælland. Hver mentor kommer med 15 iværksættere, som de repræsenterer i FoodStartUp området, som i alt kommer til at bestå af 45 udstillere.
- Iværksætterområdet på Foodexpo kan aktivt være med til at styrke start-up-miljøet i branchen og afkorte vejen fra idé til gennembrud. Min opgave - sammen med de to andre mentorer og vores respektive teams - har været en nysgerrig jagt på dygtige iværksættere i fødevarebranchen, hvor vi har fundet en række ildsjæle med spirende forretningskoncepter og smagfulde produkter. Vi har hver især peget på 15 iværksættere, som nu får chancen for at prøve sig af og slå over sin vægtklasse, udtaler Claus Meyer.
Ni iværksættere dyster på idé og koncept
Allerede på messens førstedag byder FoodStartUp på den prestigefyldte StartUpAward, hvor ni fødevareiværksættere udvalgt af de tre mentorer pitcher idéer og koncepter overfor en professionel jury. I juryen finder man blandt andre Nordic Female Founders-direktør og investor Mia Wagner, der også er kendt fra DR1-programmet "Løvens Hule". Ifølge Mia Wagner er det vigtigt at have fokus på iværksættere i fødevarebranchen:
- Vi har brug for iværksættere, så vi kan få nye produkter. Der er brug for nytænkning, og vi skal være bedre til at være åbne over for nye fødevarer og eksempelvis muligheden for at producere lokalt, så vi kan passe på klimaet. Det er så afgørende, at de etablerede i branchen er gode til at tage imod og bakke op om nye produkter, siger Mia Wagner, der på områdets foredragsscene også vil dele ud af sin store viden om og erfaring med det danske iværksættermiljø.
En platform for nye relationer
Blandt de i alt 45 fødevareiværksættere finder man co-founder i københavnske Foodture Christian Munch-Jakobsen. Virksomheden producerer det bælgfrugt-baserede planteprotein Tæmpeh, og forventningerne til det nye iværksætterunivers er store:
- Det er et alletiders tiltag, og vi glæder os til at eksponere vores produkter på denne nye platform. Fødevarebranchen er svær at være iværksætter i, så vi er meget taknemmelige for fokusset og hele forløbet og samarbejdet med Claus Meyer, som har givet os uvurderlig support og sparring. Nu ser vi frem til at møde en masse nysgerrige folk på messen, få feedback og skabe nye relationer, lyder det fra Christian Munch-Jakobsen.
Vidensdeling og autentisk torvestemning
På FoodStartUps iværksætterscene, StartUpStage, kan man opleve udbytterige foredrag, cases og historier fra en række toneangivende fødevareiværksættere. Foruden Mia Wagner bliver scenen indtaget af navne som Cecilie Lind fra The Protein Kitchen og Heine Max fra Seaman Chips. Der er også inspiration at hente i iværksætterområdets egen kaffebar, StartUpBar, hvor der messen igennem vil være uformelle talks med de spændende profiler fra området.
Derudover kan man i områdets eget Fotostudie og Filmstudie møde henholdsvis fotograf Søren Gammelmark, som alle tre messedage vil tage professionelle produktfotos af iværksætternes produkter, samt SpotOnStudios, som med både røg, ild og vand vil skabe spændende videodemonstrationer og demonstrationer.
I samme hal er der desuden lagt op til autentisk torvestemning, når Gastronomitorvet og Food Market folder sig ud og byder på en række små og mellemstore fødevareproducenter. Udstillerne inspirerer med deres gode historier om lokale produkter, og det er her, at man kan finde spændende nyheder, der kan være med til at skabe den unikke butik. Der er samlet set flere end 150 udstillere i hallen.
Foodexpo finder sted den 27.-29. marts 2022 i MCH Messecenter Herning.
Kontaktinformation
Carina Høgsted Kirkegaard
Projektleder, MCH
Telefon: 99 26 99 86
E-mail: cak@mch.dk
Tilbage
Foodexpo favner fremtiden med nyt iværksætterunivers
/Default.aspx?ID=1639&newsid=3104&PID=25743&M=NewsV2&Action=1