Nedenfor kan du læse udstillernes egne pressemeddelelser i forbindelse med deres deltagelse på Foodexpo 2022:
Udstiller: Planteslagterne, Slagtehusgade 44, 1. th., 1715 København V
Med lokal produktion af naturlige plantebaserede produkter, som kan erstatte kød i mange retter, vil iværksætterne bag Planteslagterne gøre det nemt og mere lækkert at spise grøntsager. Et samarbejde mellem Planteslagterne og Coop har resulteret i, at der for første gang i Irmas historie kommer en serie af lokale kødalternativer på hylderne. Samme produkter kan nu fås i bulk til professionelle køkkener.
Med dansk produktion af plantebaserede bøffer, kødfrie ”kød”boller, deller og postejer, vil de tre drenge udfordre danskernes madvaner ved at tilbyde smagfulde produkter lavet udelukkende af planter. Produkterne er økologiske, klar til brug og uden soja, e-numre eller tilsætningsstoffer, så den almindelige dansker eller professionelle køkken nemt kan integrere det i deres madlavning uden at skulle gå på kompromis med smag og kvalitet.
Historien om David mod Goliat kan ikke undgå at gentage sig, hvis de tre fyre fra København, skal gøre sig håb om, at udfordre kødgiganterne og danskernes kødvaner, som stadig fylder en stor del af vores måltider. De vil gerne gøre planter så lækre, at selv en vestjyde ikke ser det store savn i at spise en rødbedebøf med brun sovs og kartofler i stedet for en hakkebøf.
Planteslagterne fokuserer på at lave produkter, som den danske familie kan forstå. ”Vi ved fra mange forældre, at det kan være svært at få grøntsager i deres børn, så vi har det sidste års tid været på arrangementer og messer, og kan stolt ruste os af, at vores produkter med succes er testet på børn, der spiser smagsprøverne som slik, når vi er ude” udtaler Henrik Have, en af iværksætterne bag Planteslagterne og fortsætter.
”Vi forstår som så mange andre ikke, hvad det øgede Co2-udledning fra kødproduktion vil betyde for vores verden, og vi synes i bund det er uoverskueligt at forudsige, så nu vil vi gøre det nemt for vores kunder at skifte kødet ud, når de ønsker det. Den mission arbejder vi stadig hårdt på at komme i mål med, selvom ingen af os har fået løn her et år efter opstart”
Deres produkter kommer på frost, hvilket er et bevidst valg, da frost giver en lang holdbarhed uden tilsætningsstoffer, samtidig med at det holder bedre på vitaminer og mineraler end køl gør. De tre iværksættere mener at frisk-fra-frost er det nye sort. Pga. alt for dårlig kvalitet af ready-meals i frostafdelingen, har produkter på frost fået et dårligt ry. Det vil de være med til at ændre med deres økologiske kødalternativer af grøntsager, som så vidt muligt skal udvikles af 2. sorterings grønt der enten er for grimt til at komme i supermarkederne eller af andre grunde skal kasseres.
For mere info eller et evt. interview kontakt
Henrik Have Christensen
CCO
Tel: 22 26 84 68
Planteslagterne
Slagtehusgade 44, 1. th.
1715 København V
22268468
Tre drenge vil udfordre Danish Crown
/Default.aspx?ID=6132&PubId=6091