Artikler

Foodexpo fanger tidsånden med ny outdoor-hal og unikt madkoncept

arrow_backTil oversigten

4. marts 2024

Orangerier, vildmarksbade, innovative madlavningsløsninger og produktdemonstrationer samt et væld af nyheder inden for interiør og udendørsservering er alt sammen i vente i Foodexpos outdoor-hal, der også rummer et stort inspirationsområde skabt af Risom Design og ByHelene. I hallen, der sammen med den spansk/nordiske restaurantoplevelse Tapas Haven er en nyhed på Foodexpo, finder de besøgende fire forskellige indretninger af udendørsrum, der hver især kan forlænge sæsonen for udendørsaktiviteter og -servering.

- De besøgende kan forvente at blive inspireret til at udnytte og optimere deres eksisterende udeområder med små designgreb, få elementer og mindre investeringer. De forskellige miljøer gør det muligt at facilitere forskellige events i det danske vejr, så det stadig er muligt at nyde det fantastiske udeliv sammen. Tonen er urban, og vi lægger op til at miljøerne kan skabes i byerne, ved restauranterne, på terrasserne, på græsplænen eller bare på asfalten på parkeringspladsen, forklarer Helene Kofoed Sørensen, interiørstylist, ByHelene, og fortæller, at fokusset på nye udendørsløsninger er meget oppe i tiden:

- Det grønne og udelivet er kommet for at blive - der bliver etableret uderum som aldrig før, og den tendens fortsætter. Det appellerer til alle vores sanser at være sammen på denne fantastiske og frie måde, så det er en meget spændende udvikling - også fordi der i de senere år er kommet virkelig mange skønne kvalitetsprodukter på outdoor-markedet.

Inspirationsområdet byder blandt andet på et VICA-orangeri møntet på sociale situationer i et grønt rum, en iglo klargjort til hummergilde, en tipi, der kan anvendes til fejringer og andre typer events, og endelig et glampingtelt fra Lotus Belle Nordic.

Udstiller: Vil bringe folk tættere på naturen
Netop Lotus Belle Nordic udstiller selv i outdoor-hallen og ønsker ligeledes at inspirere til, hvordan de besøgende kan skabe nye, smukke udendørsrum.

- Vi ønsker at bidrage til, at folk kommer tættere på naturen - back to nature, som man kan kalde megatrenden. Med vores telte tilbyder vi rum for nærvær og reconnection. Samtidig vil vi vise, hvordan man kan skabe en særdeles attraktiv forretning i et unikt, patenteret koncept fra Lotus Belle, lyder det fra Jonas Flintegaard Poulsen, medejer, Lotus Belle Nordic, der uddyber:

- Vores telte kan både bruges i hovedsæsonen som et "hotelværelse i naturen" og til at udvide sæsonen med vores isolerede telte. Derudover er de et godt supplement til eksisterende overnatningstilbud, og hvis man bare ønsker at skille sig ud.

Lotus Belle Nordic ser frem til på messen at møde beslutningstagere inden for især hotel- og restaurationsbranchen og glæder sig til at fortælle om både glampingtelte, bartelte og eventtelte samt totalkoncepter inklusiv interiør og nye, pladsbesparende sengeløsninger med fokus på bæredygtighed.

Gennemført restaurantkoncept
I én af de tilstødende haller til den nye outdoor-hal kan de besøgende se frem til at få stillet sulten i den ligeledes nye restaurant Tapas Haven, der er skabt af Risom Design og forener autentisk spansk mad og stemning med nordisk finesse og enkelhed.

- Restauranten er opbygget med en patio, der byder indenfor i en court yard-lignende ramme med planter, kakkelmønstre på gulvet og små, hyggelige caféborde. Man træder derfra ind i et livligt, cerveceria-inspireret lokale, der med sydlandske tapas-specialiteter og reoler med service vækker minder om en lille spansk købmand. Og i udendørsrestauranten venter en sand orangeristemning, fortæller Jeanett Risom, ejer og interiørarkitekt, Risom Design, og sætter nogle ord på, hvad der gør Tapas Haven til noget helt unikt:

- Det er et gennemført og skræddersyet koncept, der har til formål at tydeliggøre, hvor vigtigt det er, at man arbejder i dybden og inkluderer alt i sit koncept lige fra design og indretning til maden, personalets påklædning, tallerkenerne på bordet og den grafiske identitet. Derudover har det været en ambition at inspirere gæsterne til at tænke i, hvordan man kan lave udendørsservering og i højere grad aktivere sine terrasser.

Tapas Haven søger at ramme ned i tidsånden ved at være et madkoncept, alle har råd til, og ved at skabe originale rum, der supplerer globale kulinariske smagsoplevelser. Samtidig byder restauranten på en uformel og sanselig atmosfære, hvor nutidigt design, stram arkitektur og lækre, taktile overflader møder spansk hygge.

keyboard_arrow_up