Artikler

Micro Greens Danmark bliver økologiske!

arrow_backTil oversigten

28. februar 2024 | Micro Greens Danmark

Prisvindende fødevareproducent opnår økologisk status!

Efter flere års dedikeret arbejde og vedholdenhed har Micro-Greens Danmark opnået den eftertragtede økologiske status for deres indendørs vertikale vækstanlæg.

Dermed bliver økologi mere tilgængeligt for både forbrugere og fødevarevirksomheder, som deler Micro-Greens Danmarks bæredygtige værdier og cirkulære tilgang til fødevareproduktion.

Micro Greens Danmark, er en de første producenter af mikrogrønt, urter, salater og svampe i Danmark, de startede trenden omkring synergien mellem forskellige former for produktion . Det gennem deres indendørs vertikale vækstanlæg, der gør det muligt at dyrke kvalitetsfødevarer med mindre vandforbrug og mere effektiv pladsudnyttelse sammenlignet med konventionelt landbrug.

Adm. direktør Alex Pichardt fortæller: "Jeg ser økologi statussen, som en blåstempling. Det er endnu et vigtigt skridt til at gøre vertikalt landbrug mere ligeværdigt med traditionelt landbrug på et politisk plan. Med opnåelsen af økologisk status, er vi nu på vej til at vertikalt landbrug bliver mere sidestillet med det traditionelle. Nu mangler vi bare at arealstøtten m.m. følger trop.”

“Vi ved, vi har et godt produkt, og efter at have dyrket efter økologiske principper i flere år, er det fantastisk at få lov til endelig at sætte et officielt mærke på, samt at kunne markedsføre det som det er. Specielt fordi det er noget, der naturligt ligger mange forbrugere og virksomheder på sinde. Det også vores samarbejdspartnere, hvor vi nu bl.a. kan hjælpe med at komme tættere på det økologiske spisemærke og møde den økologiske efterspørgsel, vi længe har mærket.”

Micro-Greens Danmark har i dag samarbejder på tværs af Horeca-industrien, hvor deres kunder rækker vidt indenfor fødevareindustrien lige fra kantiner og hoteller til restaurantkæder.

Micro-Greens Danmark, er grundlagt i 2019 af Alex Pichardt, Anders Lunden Gydesen, og Hjalmar Van der Buchwald, med vækstanlæg, der nu strækker sig over 3500 kvadratmeter i Danmark og udvides internationalt til lande som Tjekkiet, Østrig og Sverige, med flere på vej.

”Vi havde en vild afslutning på 2023, med bl.a. en finaleplads ved GreenStartup Cup og en vunden Impact Award ved Odin Awards og med en nu lige så vild start på 2024 med økologimærket, ser vi frem til at udforske den læring og muligheder, som denne milepæl bringer med sig.” slutter Alex Pichardt.

Som Alex Pichardt siger det;” Vi laver et ærligt produkt, fra kokke til kokke.”

For yderligere information kontakt venligst: Alex Pichardt, CEO v. Micro-Greens Danmark, alex@micro-greens.dk, tel: 31 24 07 94

Artikel er skrevet af:

Micro Greens Danmark

Micro Greens Danmark er et Økologisk indendørs vertikalt vækstanlæg, som producerer Mikro Grønt, Urter, Salater, Blomster og Svampe.

Med baggrund i restaurations branchen, plejer vi at sige at det er fra kokke til kokke!

Vi er med til at løse den problemstilling som mange af de danske profesionelle køkkener står med.

Udenlandske varer, af dårlig kvalitet og til nogen vilde priser... Det er vi kommet for at få bugt med!

Kom forbi og hør om vores dyrkningsfacon som både er plads og vandbesparende.

Hør mere om vores svampe projekt som er baseret på jeres kaffegrums, for både at

Se profil

Mød os på Foodexpo 2024

Alex Pichardt

Adm. Direktør

Micro Greens Danmark

På messen

Alex Pichardt

Hjalmar Van Der Buchwald

COO

Micro Greens Danmark

På messen

Hjalmar Van Der Buchwald

keyboard_arrow_up