DEN GRØNNE BØLGE

Få konkrete tips til bæredygtighed på kun halvanden time 
Bæredygtighedsevntet er arrangeret af MLDK og Kost & Ernæringsforbundet

Rid med på den grønne bølge og bliv klogere på bæredygtighed

Få kvalitative og brugbare tips til, hvordan netop din virksomhed kan gå fra snak til handling, når det kommer til arbejdet med bæredygtighed. Glæd dig til at høre 4 forskellige oplæg, og slut dagen af med en uformel frokost i inspirerende rammer på Foodexpo.

Se programmet og tilmeld dig herunder.

Den grønne bølge

At Foodservice sektoren igennem de seneste år har arbejdet med bæredygtighed, er ingen nyhed. Alligevel vil vi se, at niveauet og udbredelsen af lovgivningskrav og nye initiativer tages til et helt nyt niveau i de kommende år. Det sker primært fordi vi ser ind i en bølge af lovgivningsinitiativer, der som er en konsekvens af EU's Grønne Deal, drypvis vil ramme Foodservice sektoren og alle danske virksomheder i de næste par år.  

Lige om hjørnet i 2024 venter Producentansvaret for emballager som får kolossal betydning for alle både offentlige og private virksomheder, både praktisk og økonomisk. Men hvad betyder CSRD, PPWR og EUDR og ikke mindst, hvilke konsekvenser har disse EU-initiativer for Foodservice sektoren. 

På bæredygtighedseventet her kan du få et overblik over de forskellige initiativer, hvilke konsekvenser det får for Foodservice Sektoren, og ikke mindst tidsplanen for de forskellige initiativer. Ligeledes vil vi invitere en række repræsentanter fra værdikæden på scenen til at give deres bud på, hvordan vi sammen bedst løser fremtidens udfordringer. 

Bæredygtighedskonferencen er arrangeret af MLDK - Mærkevareleverandørerne og Kost & Ernæringsforbundet

Glæd dig til at høre 4 forskellige oplæg med brugbare tips til, hvordan din virksomhed kan gå fra bæredygtighedssnak til handling, og slut dagen af med en uformel frokost. 

Tirsdag den 19. marts kl. 11.00 - 12.30 

Tilmeld dig her*

Deadline for tilmelding: onsdag den 13. marts 2024


 

*Det er gratis at tilmelde sig konferencen, men din tilmelding er forpligtende. Derfor tillader vi os at opkræve et udeblivelsesgebyr på 199 kr., såfremt du ikke møder op uden at melde afbud. Afbud modtages senest 5 dage før konferencens afholdelse. 

Sted: Foredragsscenen Gårdhaven i Hal H

Program:

11.00 - 11.05: Velkomst og indledning

Mogens Werge, CSR & Public Affairs Manager, Mærkevareleverandørerne

Velkomst og kort indledning til den kommende lovgivning inden for ESG-rapportering


11.05-11.15: Producentansvaret for emballage

Rikke Halkjær Kristensen, Fagchef for cirkulær økonomi i VANA

Bliv klogere på tidsplan, actions og konsekvenser af det nye producentansvar for emballage, der træder i kraft den 1. juli 2025 – og hvordan det påvirker din forretning
 


11.15-11.25: Klimamærkning og klimamåling

Mogens Werge, CSR & Public Affairs Manager, Mærkevareleverandørerne

I dette indlæg kan du høre meget mere om status på arbejdet med udarbejdelsen af det nye klimamærke, og samtidigt få gode tips til, hvordan du kan hjælpe forbrugerne med at vælge fødevarer med et lavere klimaaftryk.

 

11.25-11.35: "Branchestandard for digital ESG rapportering"

Birgitte Wad, ESG Chef, DRC - Danske Restauranter & Caféer

Bliv klogere på de nye rapporteringskrav om målbarhed og dokumentation, som skal understøtte den bæredygtig omstilling indenfor både klima, miljø og sociale forhold.

 

11.35 – 12.00: Paneldebat om bæredygtighed

Fire spændende debattører fra hver sin del af branchen kommer med deres bud på, hvilke udfordringer, de ser i arbejdet med bæredygtighed, og hvordan vi alle kan blive bedre til at samarbejde. Deltagere:


12.00-12.30: Frokost

Der er reserveret bord i Restaurant Gårdhaven i Hal H, som serverer en lækker forokosttallerken bestående af kålpakke med ristede nødder og briochecreme, confiteret jordskok med rygeost, dækket af sprøde urter, sauté af byg med brunet smør, svampe, røget squash og pickles af sommerens grønt samt kartoffelfocaccia med vores smør. Hertil økologisk saft. 

Bæredygtighedskonferencen arrangeres af:

keyboard_arrow_up