Artikler

Ny økologisk melserie styrker Dagrofa Foodservice’ position som leverandør af danske varer

arrow_backTil oversigten

30. november 2023 | Dagrofa Foodservice

Den økologiske totalleverandør Grøn Fokus, som er et specialistselskab hos Dagrofa Foodservice, lancerede i 2023 en ny økologisk melserie, som bl.a. indeholder hvedemel, rugsur og fuldkorns speltbrød.

Særligt karakteristisk for melserien er, at den er 100% dansk udviklet og produceret. Kornet kommer fra danske avlere i nærheden af møllen hos Aurion i Hjørring. Emballage er designet af en dansk freelancedesigner, og selve emballageproduktionen sker hos virksomheden Dan-Bag i Skive.

Ifølge Stefan Skov-Jespersen, CEO i Grøn Fokus, er melserien en del af en strategisk satsning for at få en endnu stærkere position som leverandør af danske, økologiske varer til både detailsektoren og foodservicemarkedet:

Vi vil gerne sætte ekstra tempo på udviklingen, hvor der bliver brugt flere lokale råvarer i landets køkkener. Tidligere har vi sammen med Kragerup Gods sat de første danske kikærter på markedet, men vi vil gerne have et endnu bredere sortiment med fokus på det nære og lokale. Derfor er vi nu klar med en gennemført dansk melserie, og vi kigger allerede ind i, hvad næste skridt skal være i forhold til at lancere flere danske produktnyheder.

Gennem Dagrofa Foodservice er det muligt at købe de produktvarianter, der er skræddersyet til landets professionelle køkkener.
Udviklingsfasen har haft smag og ernæring som omdrejningspunkter
Kvinden bag melserien er Rikke Gryberg fra Grøn Fokus, som har en baggrund som både bager og konditor.

Vi har virkelig haft fokus på at bruge gamle kornsorter, hvor ernæringsindholdet er højt og smagsoplevelsen i top. Melserien er økologisk og biodynamisk, og vi er derfor gået langt udenom alt, hvad der hedder e-numre, tilsætningsstoffer, ascorbinsyre, sprøjtegifte og stråforkortere. Som jeg siger, så er det vigtigt at have ’rent mel i posen’.
Rikke Gryberg, Grøn Fokus, siger afslutningsvis:

Jeg har i udviklingsfasen taget udgangspunkt i gode gamle, danske surdejsopskrifter, som dernæst har fået et moderne tvist. Derfor har det også været meget naturligt udelukkende at gøre brug af danske samarbejdspartnere som fx Aurion. Det har medført, at vi lancerer et gennemført koncept, der har en masse gode historier med i bagagen.

På dgfs.dk kan du finde masser af inspiration til, hvordan du kan anvende den danske melserie fra Grøn Fokus og sætte lækkert bagværk på menuen. Her finder du blandt andet inspiration og opskrifter til både det salte og det søde køkken, og en lang række tips og tricks til, hvordan du optimerer dit bagværk.

Flere artikler fra Dagrofa Foodservice

Artikel er skrevet af:

Dagrofa Foodservice

Dagrofa Foodservice er førende inden for foodservicesektoren i Danmark, betjener alt fra lokale caféer til Michelin-restauranter og er kendt for vores brede sortiment med over 30.000 unikke varenumre. Med en dyb indsigt i kundernes behov og tæt samarbejde med leverandører både nationalt og internationalt, tilbyder vi skræddersyede fødevareløsninger gennem vores unikke formatportefølje. Siden 2004 har vores dedikation gjort os til både en professionel fødevarepartner og en kvalitetsleverandør, hvor vores specialister leverer præcis det, du behøver, uanset om det er sæsonbetonet, lokalt eller ek

Se profil

Mød os på Foodexpo 2024

Niels Beier

Direktør, Grambogård/Dagrofa Foodservice Kød & Fjerkræ

Dagrofa Foodservice

Niels Beier

Poul Larsen

Direktør, HKI Ost

Dagrofa Foodservice

Poul Larsen

Stefan Nordahl-Pedersen

Salgschef. HKI Ost

Dagrofa Foodservice

Stefan Nordahl-Pedersen

Rikke Gryberg

Key Account Manager

Dagrofa Foodservice

Rikke Gryberg

Stefan Skov-Jespersen

Adm. Direktør, Grøn Fokus

Dagrofa Foodservice

Stefan Skov-Jespersen

Katrine Dahl Pind

Kategorichef, Frugt & Grønt

Dagrofa Foodservice

Katrine Dahl Pind

Gitte Riise

Fagkonsulent, Frugt & Grønt

Dagrofa Foodservice

Gitte Riise

Jørgen Møller

Fagkonsulent, Fisk & Skaldyr

Dagrofa Foodservice

Jørgen Møller

keyboard_arrow_up