Artikler
Foodexpo styrker sit fokus på bæredygtighed
arrow_backTil oversigten20. december 2023
Bæredygtighed kommer i højsædet på Nordens største messe for fødevarebranchen, når Foodexpo løber af stablen 17.-19. marts 2024 i MCH Messecenter Herning. Messen dedikerer blandt andet en hel hal til netop bæredygtighed, og det er noget, der vækker begejstring blandt både udstillere og samarbejdspartnere.
Flere kødfrie retter på messens spisesteder, indsamling af udstillernes madrester, en karrieredag for branchens elever med fokus på socialt ansvar samt ikke mindst en hal med det sigende navn 'Naturens Spisekammer' er alt sammen med til at tydeliggøre, at Foodexpo mere end nogensinde fokuserer på bæredygtighed, når messen atter udspiller sig til marts. En udvikling, der tiljubles i Kost og Ernæringsforbundet.
- Det er vigtigt og superaktuelt, at Foodexpo sætter fokus på klima og bæredygtighed, for dagsordenen er vigtigere end nogensinde, og potentialet er stort. Når der serveres grøn og planterig mad i kantinen, plejehjemmet, hospitalet eller i børnehaven, øger det sundheden og giver inspiration og øget madmod hos os alle og er med til at udbrede grønnere og sundere mad i de danske hjem, konstaterer Ghita Parry, der er formand i Kost og Ernæringsforbundet.
Samtidig påpeger hun, at indsatsen har stor betydning for klimaet, idet danskernes fødevareforbrug angiveligt står for 20% af Danmarks samlede forbrugsudledninger.
- Men det kræver faglighed, tid og kompetencer at lave både velsmagende og planterig mad og at sikre, at den rette ernæring går hånd i hånd med den grønne og planterige kost, lyder det videre fra Ghita Parry, der også af dén grund finder det glædeligt med Foodexpos intensiverede fokus på det grønne.
Læs hele pressemeddelelsen her: https://www.foodexpo.dk/Files/Files/Foodexpo/Foodexpo-styrker-sit-fokus-paa-baeredygtighed.pdf





















