Aktivitetsprogram
På Foodexpo kunne man gå ombord i et overdådigt og alsidigt aktivitetsprogram.
Bemærk at aktivitetsprogrammet er fra Foodexpo 2024
Dagsprogram
Mandag d. 18. marts
10.00 - 16.00 | Danmarks Bedste Bager keyboard_arrow_down
Hal F
Baguetter, New York rolls og wienerbrød er kun noget af det der er på menuen, når 5 bagere går i køkkenet og dyster om titlen som Danmarks Bedste Bager.
Konkurrencen starter kl . 9, og vil være åben for besøgende, når Foodexpo åbner kl. 10.
Præmieoverrækkelsen finder sted kl. 16.00.
Konkurrencen afholdes af Bager- & Konditormestre i Danmark (BKD).
Læs mere her.
Hal F
10.00 - 16.00 | Årets Elevkonkurrencer keyboard_arrow_down
Hal E
På Foodexpo afholdes Danmarksmesterskaberne for kokkeelever, tjenerelever, cater- samt receptionistelever.
Årets Elevkonkurrencer afholdes mandag 18. marts kl. 10.00 - 16.00
Præmieoverrækkelsen finder sted kl. 16.40 - 17.00.
Det er gratis at overvære konkurrencerne i Hal E, som arrangeres af HORESTA og 3F.
Hal E
10.00 - 16.00 | Danmarksmesterskaberne i Cocktails™ keyboard_arrow_down
Hal K
Mærk suset, energien og kreativiteten, når nogle af Danmarks dygtigste bartendere går på scenen for at imponere både dommere og publikum med deres bud på deres bedste cocktail i Danmarksmesterskaberne i Cocktails™
Konkurrencen, som afholdes af Mixology International, starter kl. 10.00 og forventes at slutte med præmieoverrækkelse ca. kl. 15.00.
Bar-Scenen, Hal K
10.00 - 16.00 | ''Talk & Taste'' v. slagterelever keyboard_arrow_down
Hal F
Mød 3 dygtige elever, der alle skal være med til DM i Skills inden for gourmetslagter-faget.
Alle 3 elever er vindere af Local Skills på skolerne SDE, Århus Tech og UCH, og er idag ansat hos Slagter Bertelsen Holstebro, Slagteren i Kolind samt CS Pølsemageri Vejen. De vil hele dagen være til stede i Slagterbutikken på Butikstorvet i Hal F, hvor du kan blive klogere på slagterfaget.
Få en god dialog omkring, hvordan det er at være i lære som gourmetslagter, hvilke opgaver man varetager og hvilke muligheder og udfodringer, der kan være i faget - og få en lille smagsprøve med på vejen.
Butikstorvet, Hal F
10.00 - 16.00 | Kom og vind: kotelet-konkurrence keyboard_arrow_down
Hal F
Kom og vind i denne konkurrence med 3 dygtige elever, der alle skal være med til DM i Skills inden for gourmetslagter-faget, som værter
Afprøv din kniv og øje/hånd koordination, når du skal udskære en kotelet der skal veje præcis 100 gram - og vind en præmie, hvis du rammer!
Alle 3 elever er vindere af Local Skills på skolerne SDE, Århus Tech og UCH, og er idag ansat hos Slagter Bertelsen Holstebro, Slagteren i Kolind samt CS Pølsemageri Vejen. De vil hele dagen være til stede i Slagterbutikken på Butikstorvet i Hal F, hvor du kan blive klogere på slagterfaget.
Butikstorvet, Hal F
10.00 - 16.00 | Forsmag på DM i Skills: Pølsefremstilling keyboard_arrow_down
Hal F
Se med, når 3 dygtige elever, der alle skal være med til DM i Skills viser deres gourmetslagter-færdigheder frem.
Alle 3 elever er vindere af Local Skills på skolerne SDE, Århus Tech og UCH, og er idag ansat hos Slagter Bertelsen Holstebro, Slagteren i Kolind samt CS Pølsemageri Vejen. De vil hele dagen være til stede i Slagterbutikken på Butikstorvet i Hal F, hvor du kan blive klogere på slagterfaget.
Kom blandt andet og se, hvordan det foregår, når der skal fremstilles pølser, og oplev bl.a. hvordan man med den rette fyldning og afdrejning får det perfekte resultat.
Butikstorvet, Hal F
10.00 - 16.00 | Smag på bæredygtig fisk v. Danmarks Fiskeriforening keyboard_arrow_down
Hal F
Mød Sofie og Mikkel fra Danmarks Fiskeriforening i Torveboden "Fiskehandleren" på Butikstorvet i Hal F.
Her vil Mikkel tilberede og servere smagsprøver, og fortælle om fisk som råvare i et storkøkken.
Hør mere om, hvorfor fisk er en bæredygtig kilde til protein, hvor lækkert, nemt og sundt det er og hvordan storkøkkenerne på en simpel og god måde kan være med til at skabe oplevelser hos deres gæster, kunder, kollegaer og elever, der er med til at rykke folk i en mere bæredygtig og velsmagende retning
Sofie, som er biolog indenfor mærkningsordninger og bæredygtighed, vil samtidigt vise de mest almindelige spisefisk og et par lige så gode alternativer til disse.
Der bliver fortalt om bæredygtigt fiskeri og forskellige mærkningsordninger samt hvad disse betyder.
Hovedbudskabet er: Fisk er en bæredygtig, klimavenlig, lækker og nem kilde til sunde proteiner som fungerer godt i et storkøkken.
Torveboden Fiskehandleren på Butikstorvet, Hal F
10.00 - 18.00 | Workshop v. Rub & Stub keyboard_arrow_down
Hal H
Tag med til en spændende og lærerig drop-in workshop med Rub & Stub, hvor bæredygtig gastronomi og sæsonens friske råvarer mødes i en festlig kombination. Rub & Stub er kendt for deres dedikation til at bekæmpe madspild og skabe delikate retter med overskydende ingredienser.
I denne workshop vil fokus være på 'greenies' lavet med sæsonens grøntsager. Oplev glæden ved at forvandle almindelige grøntsager til velsmagende greenies under kyndig vejledning fra Rub & Stub.
Grovkøkkenet, Hal H
10.00 - 10.45 | ''Det nye producentansvar for emballage'' v. Marianne Roed Jakobsen, VANA keyboard_arrow_down
Hal F
Producentansvaret for emballage træder i kraft den 1. juli 2025, men allerede den 1. april 2024 åbner Dansk Producentansvars register, hvilket er første skridt på vejen til den nye ordning.
På dette mini-seminar bliver du klogere på de nye forpligtelser, der følger med producentansvaret – og hvordan du forbereder din virksomhed på de helt nye krav, som med garanti vil komme til at få stor betydning for din hverdag.
Marianne Roed Jakobsen, Adm. Dir. i VANA, vil belyse emner indenfor juridiske, økonomiske og praktiske forhold, du som virksomhed skal være opmærksom på.
VANA er en kollektiv ordning stiftet i et samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, DagSam, Dansk Erhverv og Dansk Industri. Formålet med VANA er at gøre det så nemt og billigt som muligt for danske virksomheder at efterleve det nye producentansvar for emballage.
Butikstorvet, Hal F
10.00 - 11.40 | Karrieredag keyboard_arrow_down
Auditoriet
I år afholder vi en Karrieredag med særligt fokus på trivsel og udviklingsmuligheder i branchen.
Læs mere om programmet og tilmelding for Karrieredagen her
Auditoriet
11.00 - 11.30 | ''Sanselighed i maden'' v. Simons Kogeskole keyboard_arrow_down
Hal H
Ta' på en smagsrejse med Simons Kogeskole!
Simon udforsker madsproget og evnen til at formidle og skrue op for smagsoplevelser. Han tager æblet med som smagsgiver.
Hvordan beskriver man smagen af et æble til nogen, der aldrig har prøvet det? Tag med på en rejse, hvor vi skærper sanserne og lærer at formidle og skrue op for dybden af smagsnuancer og teksturer.
Gårdspladsen, Hal H
11.00 - 12.00 | Danmarks Bedste Rygeostsalat keyboard_arrow_down
Hal F
Smag og stem på Danmarks bedste Rygeostsalat, når Ostehandlerforeningen for Danmark finder vinderen blandt de mange kandidater.
Præmieoverrækkelsen finder sted kl. 15.00.
Læs mere her.
Hal F
11.00 - 12.00 | ''Tapas & hveder'' v. BKD keyboard_arrow_down
Hal F
Bliv inspireret til, hvordan du kan bruge hveder som en del af din tapas anretning, når Bager- & Konditormestre i Danmark fremviser nye muligheder for at kombinere hveder med lækker ost og pålæg.
Masterclassen finder sted i ufomelle og hyggelige omgivelser i Torveboden "Bageriet" på Butikstorvet i Hal F. Tilmelding er ikke nødvendig.
Butikstorvet, Hal F
12.00 - 12.15 | The Catwalk: Modeshow med fokus på workwear keyboard_arrow_down
Hal E
Kom og oplev, når vi i centrum af Hal E skaber rammerne for et glamourøst modeshow med fokus på workwear til fødevarebranchen.
Hal E
12.00 - 12.25 | ''Dagligvarehandlen er i forandring'' v. Jesper Gottschalk Bjerring, MENY keyboard_arrow_down
Hal F
Forbrugernes adfærd og forventninger til, hvad detailhandlen skal kunne, ændrer sig konstant.
I dette indlæg gør Jesper Gottschalck Bjerring, Kommerciel Direktør i MENY, os alle klogere på hvordan fysiske butikker bedst muligt kan tackle disse ændringer og udfordringer - bl.a. ved brug af nytænkning, smidighed og strategiske fokuspunkter - i en tid, hvor der sker mange forandringer i dagligvaremarkedet.
MENY kæden er en af de største dagligvareaktører i Danmark med fokus på kvalitet, et bredt udvalg, faglighed og købmandskab, og Jesper vil i dette indlæg også give sit perspektiv på, hvordan MENY prioriterer for at stå endnu stærkere nu og i fremtiden.
Butikstorvet, Hal F
12.00 - 12.30 | ''Sæt smag på sæsonen'' v. Rune Toft keyboard_arrow_down
Hal F
På Restaurant Lola er sæsonens grønne fokus mere end blot en trend - det er en passion. Rune Toft, en af de kreative kraft bag restaurantens kulinariske oplevelser, deler i dette oplæg sin ekspertise om at sætte smag på sæsonens friske råvarer. Med respekt for naturens skiftende cyklusser og sæsoners mangfoldighed, er Rune dedikeret til at fremhæve det bedste i hver grøntsag.
Gårdspladsen, Hal H
12.00 - 13.00 | Danmarks Bedste hjemmerørte flødeost med hvidløg keyboard_arrow_down
Hal F
Smag og stem på din favorit, når Ostehandlerforeningen for Danmark kårer Danmarks bedste hjemmerørte flødeost med hvidløg
Præmieoverrækkelsen finder sted kl. 15.00.
Læs mere her.
Hal F
13.00 - 13.30 | ''Grøn kantinemad uden sure gæster'' v. Dansk Vegetarisk Forening keyboard_arrow_down
Hal H
Clara Drenck fra Plantebaseret Videnscenter inviterer Cater Grønt, Jespers Torvekøkkenog Økologisk Landsforening ind for at dele hemmelighederne bag en grøn kantinefest. Få de bedste tricks fra panelet til, hvordan du får dine gæster til at vælge det grønne at pifte menuen op med bæredygtig og velsmagende mad.
Gårdspladsen, Hal H
13.00 - 13.45 | Paneldebat: "Hvordan tiltrækker og fastholder vi fremtidens elever i fødevarebranchen?" keyboard_arrow_down
Hal F
Der er et akut behov for at tiltrække og fastholde elever inden for de fagtekniske fødevareuddannelser, men hvad skal der egentligt til for at få de unge til at vælge fødevarevejen i fremtiden?
Dette sætter vi fokus på i denne paneldebat om elever, hvor repræsentanter fra forskellige grene af fødevarebranchen debattere emnet hvordan vi fortsat tiltrækker og fastholder den nye generation.
Fokus for paneldebatten bliver på den nye generation af elever inden for de fagtekniske fødevareuddannelser – primært kokke-, tjener-, receptionist-, kantine-, slagter- og bagerfaget.
Paneldeltagere
Pia Voss, Adm. Dir. I HORESTA
Leif Wilson Laustsen, Direktør i FødevareDanmark
Malte Strunge, Selskabschef på Hotel Koldingfjord
Thomas Bagge, kontraktdirektør for Novo Nordisk hos Compass Group
henrik Jonsbak, Bestyrelsesmedlem hos Bager- og Konditormestre i Danmark
Moderator
Konceptchef hos Dagrofa Foodservice, Karsten Bøttker, som selv har en baggrund fra Hotel- & Restaurantskolen, vil styre både deltagerne og publikum sikkert gennem den gode debat.
Det er gratis at overvære paneldebatten, som finder sted på Butikstorvet i Hal F.
Butikstorvet, Hal F
13.00 - 14.00 | Danmarks Bedste Hjemmerørte Flødeost uden hvidløg keyboard_arrow_down
Hal F
Smag og stem på Danmarks bedste hjemmerørte flødeost uden hvidløg, når Ostehandlerforeningen for Danmark finder vinderen blandt de mange kandidater.
Præmieoverrækkelsen finder sted kl. 15.00.
Butikstorvet, Hal F
14.00 - 14.15 | The Catwalk: Modeshow med fokus på workwear keyboard_arrow_down
Hal E
Kom og oplev, når vi i centrum af Hal E skaber rammerne for et glamourøst modeshow med fokus på workwear til fødevarebranchen.
Hal E
14.00 - 14.30 | ''Økologiske helte der gør måltider klimavenlige'' v. Bælgfrugtfrontløbere keyboard_arrow_down
Hal H
Mød de økologiske frontløbere, der med bælgfrugter som omdrejningspunkt er på en mission for at flytte måltider i en mere klimavenlig retning. Økologisk Landsforening har sammensat en gruppe dedikerede fortalere for økologi, som har omfavnet bælgfrugter som nøgleråvare, og de deler ikke kun opskrifter, men også værdifulde erfaringer om at integrere denne bæredygtige fødevarer i dagligdagen i et professionelt køkken.
Deltagere:
- Søren Møller, Regionshospital Nordjylland
- Britta Svanholm, Onsild Idrætsefterskole
- Pernille Elsner, Danhostel Skanderborg
- Mikael Møller, Compass Group
- Mie Reihs Hegnar, Økologisk Landsforening
Gårdspladsen, Hal H
14.00 - 14.45 | ''Fødevarer og firstmovers trendseminar'' v. Kirsten Østergård, Firstmove keyboard_arrow_down
Hal F
Bliv klogere på fremtidens servicebranche i dette supertrend seminar, som giver et unikt indblik i nutidens og fremtidens tendenser indenfor fødevarer, drikkevarer og detail, med udgangspunkt i de trends, der altid starter hos firstmoverne.
Her får du en dybdegående indsigt i fremtidens brancheudvikling, når Deli-news.dk, samler spændende aktører fra branchen, mens Kirsten Østergård Poulsen, trendforsker og futurist fra fremtidsforskerbureauet Firstmove, indrammer hele programmet. En uundværlig begivenhed for alle, der vil være et skridt foran.
Butikstorvet, Hal F
14.00 - 15.00 | ''Smag og spørg om ost'' v. Ostehandlerforeningen for Danmark keyboard_arrow_down
Hal F
Mød Ostehandlerforeningen for Danmark i deres egen bod på Butikstorvet "Osteboden".
Her vil deltagere fra konkurrencerne "Danmarks bedste Hjemmerørte Flødeost" samt "Danmarks bedste hjemmelavede Rygeostsalat" fra tidligere på dagen inspirere til nye, spændende osteanretninger, og hvem ved - måske er der en smagsprøve til de heldige.
Arrangementet finder sted i uformelle og hyggelige omgivelser i torveboden "Osteboden" på Butikstorvet i Hal F.
Tilmelding er ikke nødvendig.
Butikstorvet, Hal F
14.00 - 15.00 | ''Fuldkorns-talk'' v. BKD keyboard_arrow_down
Hal F
Bliv klogere på fuldkorns-skalaen - eller sagt på en anden måde: hvor meget fuldkorn og salt er der egentligt i brødet hos bageret?
Fudkorns-talk finder sted i ufomelle og hyggelige omgivelser i Torveboden "Bageriet" på Butikstorvet i Hal F. Tilmelding er ikke nødvendig.
Butikstorvet, Hal F
14.00 - 15.00 | Hummerbisque og blåmuslingesuppe v. Danmarks Fiskehandlere keyboard_arrow_down
Hal F
Mandag den 18. marts 2024 inviterer Danmarks Fiskehandlere til en spændende demo på hummerbisque og blåmuslingesuppe med rig mulighed for efterfølgende smagsprøver.
Hal F
14.30 - 14.50 | Guidet rundtur i Tapas Haven ved indretningsarkitekt Jeanett Risom keyboard_arrow_down
Hal J2
Kom på en guidet tur i Tapas Haven med Jeanett Risom, indretningsarkitekten bag restaurantkonceptet.
Bliv klogere på hendes tanker bag konceptet, hvordan hun arbejder med farver, former og materialer, og få Jeanetts indputs til, hvordan du kan gøre et besøg i uderummet til en ekstra god oplevelse for dine gæster.
Vi starter turen med at nyde et glas af restaurantens signatur drink, Sangría Nórdica.
Turen er gratis, men kræver tilmelding. Tilmeld dig ved at sende en mail til: mrc@mch.dk
15.00 - 15.30 | Præmieoverrækkelse: Danmarks Bedste Oste- & Fiskedelikatesser keyboard_arrow_down
Hal F
Kom med, når Danmarks bedste delikatesser fra fiske- og ostehandlere bliver kåret på Foodexpo. Præmieoverrækkelserne afholdes af hhv. Danmarks Fiskehandlere og Ostehandlerforeningen for Danmark.
Konkurrencerne finder sted kl. 11.00, 12.00 og 13.00, hvor du som besøgende kan smage og stemme på din favorit.
Butikstorvet, Hal F
15.00 - 15.30 | "Vanilje, smag og bæredygtighed" v Mette Ravn, Mette Ravn Vanilje og Christian Poul Petersen, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital keyboard_arrow_down
Hal H
Lær hvordan du kan få mere smag for pengene, uden at gå på kompromis med hverken miljø, mennesker eller sundhed, når du bruger vanilje.
Foredraget indledes med en introduktion til vaniljens verden, og afrundes med eksempler fra Bispebjerg Hospital, hvor råvarerne får lov til at tale. (denne linje kan udelades hvis der ikke er plads.
Mette Ravn giver et indblik i sin virksomhed, hvor smagen er det vigtigste, og bæredygtighed samtidig er tænkt ind i alt – lige fra samfundsmæssige aspekter og økonomiske overvejelser til miljømæssig og social ansvarlighed.
Mette har allieret sig med Christian Poul Petersen fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, som fortæller om, hvordan man tænker råvarer, smag og bæredygtighed ind i et køkken, der laver mad til mange patienter med en række af hensyn. Christian har smagsprøver med - og vi lover, du har et nyt syn på hospitalsmad, når du har smagt!
Kom og få inspiration til bæredygtig og sund mad med den fortryllende smag af vanilje.
Gårdspladsen, Hal H
16.00 | Præmieoverrækkelse: Danmarks bedste Bager keyboard_arrow_down
Hal F
Danmarks bedste bager 2024 bliver kåret på Foodexpo. Dette kan du som besøgende overvære kl. 16.00 til præmieoverrækelsen.
Konkurrencen starter kl . 9, der er åben for besøgende når messen åbner kl. 10.
Butikstorvet, Hal F
16.30 - 17.00 | Præmieoverrækkelse: Danmarksmesterskaberne i cocktails™ keyboard_arrow_down
Hal K
Vær med til at hylde vinderen af Danmarksmesterskaberne i Cocktails™
I løbet af dagen har professionelle bartendere eksperimenteret på livet løs med nye kombinationer for at imponere smagsdommerne - hvem løber med sejren?
Bar-Scenen, Hal K
16.00 - 16.30 | |Hvor sunde og stærke er de råvarer, I bruger? Tjek med agurke-testen keyboard_arrow_down
Hal H
En enkel testmetode kan fortælle noget interessant om råvarernes sundhed og vitalitet. "Agurke-testen" viser, hvor godt agurker, der er skåret i skiver, er i stand til at vokse sammen igen til hele agurker.
Hvordan mon de agurker, I bruger i køkkenet, ville klare testen?
Kom og se køkken-nære resultater af agurke-testen og få et lyn-kursus i selv at lave den.
Ph.D. Jens-Otto Andersen fra Biodynamisk Forskningsforening viser, hvad agurke-testen kan lære os om kvaliteten af de råvarer, vi køber og spiser.
Gårdspladsen, Hal H
17.00 - 22.00 | Nordic Green Chef keyboard_arrow_down
Hal E
Få et indblik i kreativiteten samt diversiteten, når fem lande dyster om titlen Nordic Green Chef. Konkurrencen sætter fokus på bæredygtighed og grøntsagsbaseret kost. Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island danner rammen for konkurrencefeltet.
Konkurrencen foregår fra kl. 17 til ca. 22 i konkurrenceområdet i Hal E.
Konkurrencen er gratis at overvære og arrangeres af Kokkeforeningen.
Hal E
Aktivitetsprogrammet bliver løbende opdateret