Dagsprogram
Mandag d. 18. marts

Se de daglige aktiviteter

Glæd dig til at gå ombord i et overdådigt og alsidigt aktivitetsprogram.

Programmet opdateres løbende

På Foodexpo er det muligt at deltage i adskillige workshops

På messen findes der masser af inspiration og opskrifter

Oplev masser af foredrag og spændende talks på scenerne

På messen er der masser af små lokale niche produkter at opleve

Dagsprogram
Mandag d. 18. marts

Hele dagen

10.00 - 16.00 | Danmarks Bedste Bager

Danish Hal F

Baguetter, New York rolls og wienerbrød er kun noget af det der er på menuen, når 5 bagere går i køkkenet og dyster om titlen som Danmarks Bedste Bager.

Konkurrencen starter kl . 9, og vil være åben for besøgende, når Foodexpo åbner kl. 10. 
Præmieoverrækkelsen finder sted kl. 16.00.

Konkurrencen afholdes af Bager- & Konditormestre i Danmark (BKD).

Læs mere her.

Danish Hal F

10.00 - 16.00 | Årets Elevkonkurrencer

Danish Hal E

På Foodexpo afholdes Danmarksmesterskaberne for kokkeelever, tjenerelever, cater- samt receptionistelever.

Årets Elevkonkurrencer afholdes mandag 18. marts kl. 10.00 - 16.00

Præmieoverrækkelsen finder sted kl. 16.40 - 17.00.

Det er gratis at overvære konkurrencerne i Hal E, som arrangeres af HORESTA og 3F. 

Danish Hal E

10.00 - 16.00 | Danmarksmesterskaberne i Cocktails™

Danish Hal K

Mærk suset, energien og kreativiteten, når nogle af Danmarks dygtigste bartendere går på scenen for at imponere både dommere og publikum med deres bud på deres bedste cocktail i Danmarksmesterskaberne i Cocktails™

Konkurrencen, som afholdes af Mixology International, starter kl. 10.00 og forventes at slutte med præmieoverrækkelse ca. kl. 15.00. 

Læs mere her

Danish Bar-Scenen, Hal K

10.00 - 16.00 | ''Talk & Taste'' v. slagterelever

Danish Hal F

Mød 3 dygtige elever, der alle skal være med til DM i Skills inden for gourmetslagter-faget.

Alle 3 elever er vindere af Local Skills på skolerne SDE, Århus Tech og UCH, og er idag ansat hos Slagter Bertelsen Holstebro, Slagteren i Kolind samt CS Pølsemageri Vejen. De vil hele dagen være til stede i Slagterbutikken på Butikstorvet i Hal F, hvor du kan blive klogere på slagterfaget.

Få en god dialog omkring, hvordan det er at være i lære som gourmetslagter, hvilke opgaver man varetager og hvilke muligheder og udfodringer, der kan være i faget - og få en lille smagsprøve med på vejen.

Danish Butikstorvet, Hal F

10.00 - 16.00 | Kom og vind: kotelet-konkurrence

Danish Hal F

Kom og vind i denne konkurrence med 3 dygtige elever, der alle skal være med til DM i Skills inden for gourmetslagter-faget, som værter

Afprøv din  kniv og øje/hånd koordination, når du skal udskære en kotelet der skal veje præcis 100 gram - og vind en præmie, hvis du rammer!

Alle 3 elever er vindere af Local Skills på skolerne SDE, Århus Tech og UCH, og er idag ansat hos Slagter Bertelsen Holstebro, Slagteren i Kolind samt CS Pølsemageri Vejen. De vil hele dagen være til stede i Slagterbutikken på Butikstorvet i Hal F, hvor du kan blive klogere på slagterfaget.

Danish Butikstorvet, Hal F

10.00 - 16.00 | Forsmag på DM i Skills: Pølsefremstilling

Danish Hal F

Se med, når 3 dygtige elever, der alle skal være med til DM i Skills viser deres gourmetslagter-færdigheder frem.

Alle 3 elever er vindere af Local Skills på skolerne SDE, Århus Tech og UCH, og er idag ansat hos Slagter Bertelsen Holstebro, Slagteren i Kolind samt CS Pølsemageri Vejen. De vil hele dagen være til stede i Slagterbutikken på Butikstorvet i Hal F, hvor du kan blive klogere på slagterfaget.

Kom blandt andet og se, hvordan det foregår, når der skal fremstilles pølser, og oplev bl.a. hvordan man med den rette fyldning og afdrejning får det perfekte resultat.

Danish Butikstorvet, Hal F

10.00 - 16.00 | Smag på bæredygtig fisk v. Danmarks Fiskeriforening

Hal F

Mød Sofie og Mikkel fra Danmarks Fiskeriforening i Torveboden "Fiskehandleren" på Butikstorvet i Hal F.

Her vil Mikkel tilberede og servere smagsprøver, og fortælle om fisk som råvare i et storkøkken.

Hør mere om, hvorfor fisk er en bæredygtig kilde til protein, hvor lækkert, nemt og sundt det er og hvordan storkøkkenerne på en simpel og god måde kan være med til at skabe oplevelser hos deres gæster, kunder, kollegaer og elever, der er med til at rykke folk i en mere bæredygtig og velsmagende retning

Sofie, som er biolog indenfor mærkningsordninger og bæredygtighed, vil samtidigt vise de mest almindelige spisefisk og et par lige så gode alternativer til disse.

Der bliver fortalt om bæredygtigt fiskeri og forskellige mærkningsordninger samt hvad disse betyder.

Hovedbudskabet er: Fisk er en bæredygtig, klimavenlig, lækker og nem kilde til sunde proteiner som fungerer godt i et storkøkken.

Torveboden Fiskehandleren på Butikstorvet, Hal F

10.00 - 11.00

10.00 - 10.45 | ''Det nye producentansvar for emballage'' v. Marianne Roed Jakobsen, VANA

Danish Hal F

Producentansvaret for emballage træder i kraft den 1. juli 2025, men allerede den 1. april 2024 åbner Dansk Producentansvars register, hvilket er første skridt på vejen til den nye ordning.

På dette mini-seminar bliver du klogere på de nye forpligtelser, der følger med producentansvaret – og hvordan du forbereder din virksomhed på de helt nye krav, som med garanti vil komme til at få stor betydning for din hverdag. 

Marianne Roed Jakobsen, Adm. Dir. i VANA, vil belyse emner indenfor juridiske, økonomiske og praktiske forhold, du som virksomhed skal være opmærksom på.  

VANA er en kollektiv ordning stiftet i et samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, DagSam, Dansk Erhverv og Dansk Industri. Formålet med VANA er at gøre det så nemt og billigt som muligt for danske virksomheder at efterleve det nye producentansvar for emballage.

Danish Butikstorvet, Hal F

 

10.00 - 11.40 | Karrieredag

Danish Auditoriet

I år afholder vi en Karrieredag med særligt fokus på trivsel og udviklingsmuligheder i branchen. 

Læs mere om programmet og tilmelding for Karrieredagen her 

Danish Auditoriet

11.00 - 12.00

11.00 - 11.30 | ''Sanselighed i maden'' v. Simons Kogeskole

Danish Hal H

Ta' på en smagsrejse med Simons Kogeskole!

Simon udforsker madsproget og evnen til at formidle og skrue op for smagsoplevelser. Han tager æblet med som smagsgiver.
Hvordan beskriver man smagen af et æble til nogen, der aldrig har prøvet det? Tag med på en rejse, hvor vi skærper sanserne og lærer at formidle og skrue op for dybden af smagsnuancer og teksturer.

Danish Gårdspladsen, Hal H

11.00 - 12.00 | Danmarks Bedste Rygeostsalat

Danish Hal F

Smag og stem på Danmarks bedste Rygeostsalat, når Ostehandlerforeningen for Danmark finder vinderen blandt de mange kandidater.

Præmieoverrækkelsen finder sted kl. 15.00.

Læs mere her.

Danish Hal F

11.00 - 12.00 | ''Tapas & hveder'' v. BKD

Danish Hal F

Bliv inspireret til, hvordan du kan bruge hveder som en del af din tapas anretning, når Bager- & Konditormestre i Danmark fremviser nye muligheder for at kombinere hveder med lækker ost og pålæg.

Masterclassen finder sted i ufomelle og hyggelige omgivelser i Torveboden "Bageriet" på Butikstorvet i Hal F. Tilmelding er ikke nødvendig. 

Danish Butikstorvet, Hal F

12.00 - 13.00

12.00 - 12.15 | The Catwalk: Modeshow med fokus på workwear

Danish Hal E

Kom og oplev, når vi i centrum af Hal E skaber rammerne for et glamourøst modeshow med fokus på workwear til fødevarebranchen.

Danish Hal E

12.00 - 12.25 | ''Dagligvarehandlen er i forandring'' v. Jesper Gottschalk Bjerring, MENY

Danish Hal F

Forbrugernes adfærd og forventninger til, hvad detailhandlen skal kunne, ændrer sig konstant.

I dette indlæg gør Jesper Gottschalck Bjerring, Kommerciel Direktør i MENY, os alle klogere på hvordan fysiske butikker bedst muligt kan tackle disse ændringer og udfordringer - bl.a. ved brug af nytænkning, smidighed og strategiske fokuspunkter - i en tid, hvor der sker mange forandringer i dagligvaremarkedet.  

MENY kæden er en af de største dagligvareaktører i Danmark med fokus på kvalitet, et bredt udvalg, faglighed og købmandskab, og Jesper vil i dette indlæg også give sit perspektiv på, hvordan MENY prioriterer for at stå endnu stærkere nu og i fremtiden. 

Danish Butikstorvet, Hal F

12.00 - 12.30 | ''Sæt smag på sæsonen'' v. Rune Toft

Danish Hal F

På Restaurant Lola er sæsonens grønne fokus mere end blot en trend - det er en passion. Rune Toft, en af de kreative kraft bag restaurantens kulinariske oplevelser, deler i dette oplæg sin ekspertise om at sætte smag på sæsonens friske råvarer. Med respekt for naturens skiftende cyklusser og sæsoners mangfoldighed, er Rune dedikeret til at fremhæve det bedste i hver grøntsag.

Danish Gårdspladsen, Hal H

12.00 - 13.00 | Danmarks Bedste hjemmerørte flødeost med hvidløg

Danish Hal F

Smag og stem på din favorit, når Ostehandlerforeningen for Danmark kårer Danmarks bedste hjemmerørte flødeost med hvidløg

Præmieoverrækkelsen finder sted kl. 15.00.

Læs mere her.

Danish Hal F

13.00 - 14.00

Danish Hal H

Clara Drenck fra Dansk Vegetarisk Forening inviterer Cater Grønt, Jespers Torvekøkken og Compass Group ind for at dele hemmelighederne bag en grøn kantinefest. Få de bedste tricks til at pifte menuen op med bæredygtig og velsmagende mad. 

Danish Gårdspladsen, Hal H

13.00 - 13.45 | Paneldebat:

Danish Hal F

Der er et akut behov for at tiltrække og fastholde elever inden for de fagtekniske fødevareuddannelser, men hvad skal der egentligt til for at få de unge til at vælge fødevarevejen i fremtiden?

Dette sætter vi fokus på i denne paneldebat om elever, hvor repræsentanter fra forskellige grene af fødevarebranchen debattere emnet hvordan vi fortsat tiltrækker og fastholder den nye generation.

Fokus for paneldebatten bliver på den nye generation af elever inden for de fagtekniske fødevareuddannelser – primært kokke-, tjener-, receptionist-, kantine-, slagter- og bagerfaget.

Paneldeltagere
Pia Voss, Adm. Dir. I HORESTA
Leif Wilson Laustsen, Direktør i FødevareDanmark
Malte Strunge, Selskabschef på Hotel Koldingfjord
Thomas Bagge, kontraktdirektør for Novo Nordisk hos Compass Group

Moderator
Konceptchef hos Dagrofa Foodservice, Karsten Bøttker, som selv har en baggrund fra Hotel- & Restaurantskolen, vil styre både deltagerne og publikum sikkert gennem den gode debat.

Det er gratis at overvære paneldebatten, som finder sted på Butikstorvet i Hal F.

Læs mere om paneldebatten her

Danish Butikstorvet, Hal F

13.00 - 14.00 | Danmarks Bedste Hjemmerørte Flødeost uden hvidløg

Danish Hal F

Smag og stem på Danmarks bedste hjemmerørte flødeost uden hvidløg, når Ostehandlerforeningen for Danmark finder vinderen blandt de mange kandidater.

Præmieoverrækkelsen finder sted kl. 15.00.

Læs mere her.

Danish Butikstorvet, Hal F

14.00 - 15.00

14.00 - 14.15 | The Catwalk: Modeshow med fokus på workwear

Danish Hal E

Kom og oplev, når vi i centrum af Hal E skaber rammerne for et glamourøst modeshow med fokus på workwear til fødevarebranchen.

Danish Hal E

Danish Hal H

Mød de økologiske frontløbere, der med bælgfrugter som omdrejningspunkt er på en mission for at flytte måltider i en mere klimavenlig retning. Økologisk Landsforening har sammensat en gruppe dedikerede fortalere for økologi, som har omfavnet bælgfrugter som nøgleråvare, og de deler ikke kun opskrifter, men også værdifulde erfaringer om at integrere denne bæredygtige fødevarer i dagligdagen i et professionelt køkken.

Deltagere:

  • Søren Møller, Regionshospital Nordjylland
  • Britta Svanholm, Onsild Idrætsefterskole
  • Pernille Elsner, Danhostel Skanderborg
  • Mikael Møller, Compass Group
  • Mie Reihs Hegnar, Økologisk Landsforening

Danish Gårdspladsen, Hal H

14.00 - 14.45 | ''Fødevarer og firstmovers trendseminar'' v. Kirsten Østergård, Firstmove

Danish Hal F

Bliv klogere på fremtidens servicebranche i dette supertrend seminar, som giver et unikt indblik i nutidens og fremtidens tendenser indenfor fødevarer, drikkevarer og detail, med udgangspunkt i de trends, der altid starter hos firstmoverne.

Her får du en dybdegående indsigt i fremtidens brancheudvikling, når Deli-news.dk, samler spændende aktører fra branchen, mens Kirsten Østergård Poulsen, trendforsker og futurist fra fremtidsforskerbureauet Firstmove, indrammer hele programmet.  En uundværlig begivenhed for alle, der vil være et skridt foran. 

Danish Butikstorvet, Hal F

 

14.00 - 15.00 | ''Smag og spørg om ost'' v. Ostehandlerforeningen for Danmark

Danish Hal F

Mød Ostehandlerforeningen for Danmark i deres egen bod på Butikstorvet "Osteboden".
Her vil deltagere fra konkurrencerne "Danmarks bedste Hjemmerørte Flødeost" samt "Danmarks bedste hjemmelavede Rygeostsalat" fra tidligere på dagen inspirere til nye, spændende osteanretninger, og hvem ved - måske er der en smagsprøve til de heldige.

Arrangementet finder sted i uformelle og hyggelige omgivelser i torveboden "Osteboden" på Butikstorvet i Hal F.
Tilmelding er ikke nødvendig. 

Danish Butikstorvet, Hal F

14.00 - 15.00 | ''Fuldkorns-talk'' v. BKD

Danish Hal F

Bliv klogere på fuldkorns-skalaen - eller sagt på en anden måde: hvor meget fuldkorn og salt er der egentligt i brødet hos bageret?

Fudkorns-talk finder sted i ufomelle og hyggelige omgivelser i Torveboden "Bageriet" på Butikstorvet i Hal F. Tilmelding er ikke nødvendig. 

Danish Butikstorvet, Hal F

14.00 - 15.00 | Danmarks Bedste Fiskefrikadelle

Danish Hal F

Smag og stem på din favorit, når Danmarks Fiskehandlere afholder konkurrencen Danmarks Bedste Fiskefrikadelle.

Præmieoverrækkelsen finder sted kl. 15.00.

Læs mere her.

Danish Hal F

15.00-16.00

15.00 - 15.30 | Præmieoverrækkelse: Danmarks Bedste Oste- & Fiskedelikatesser

Danish Hal F

Kom med, når Danmarks bedste delikatesser fra fiske- og ostehandlere bliver kåret på Foodexpo. Præmieoverrækkelserne afholdes af hhv. Danmarks Fiskehandlere og Ostehandlerforeningen for Danmark. 

Konkurrencerne finder sted kl. 11.00, 12.00 og 13.00, hvor du som besøgende kan smage og stemme på din favorit.

Danish Butikstorvet, Hal F

Danish Hal H

Lær hvordan du kan få mere smag for pengene, uden at gå på kompromis med hverken miljø, mennesker eller sundhed, når du bruger vanilje. 
Foredraget indledes med en introduktion til vaniljens verden, og afrundes med eksempler fra Bispebjerg Hospital, hvor råvarerne får lov til at tale. (denne linje kan udelades hvis der ikke er plads.

Mette Ravn giver et indblik i sin virksomhed, hvor smagen er det vigtigste, og bæredygtighed samtidig er tænkt ind i alt – lige fra samfundsmæssige aspekter og økonomiske overvejelser til miljømæssig og social ansvarlighed. 
Mette har allieret sig med Christian Poul Petersen fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, som fortæller om, hvordan man tænker råvarer, smag og bæredygtighed ind i et køkken, der laver mad til mange patienter med en række af hensyn. Christian har smagsprøver med - og vi lover, du har et nyt syn på hospitalsmad, når du har smagt!

Kom og få inspiration til bæredygtig og sund mad med den fortryllende smag af vanilje.

Danish Gårdspladsen, Hal H

16.00 - 17.00

16.00 | Præmieoverrækkelse: Danmarks bedste Bager

Danish Hal F

Danmarks bedste bager 2024 bliver kåret på Foodexpo. Dette kan du som besøgende overvære kl. 16.00 til præmieoverrækelsen.

Konkurrencen starter kl . 9, der er åben for besøgende når messen åbner kl. 10. 

Danish Butikstorvet, Hal F

16.00 | Præmieoverrækkelse: Danmarksmesterskaberne i cocktails™

Danish Hal K

Vær med til at hylde vinderen af Danmarksmesterskaberne i Cocktails™

I løbet af dagen har professionelle bartendere eksperimenteret på livet løs med nye kombinationer for at imponere smagsdommerne - hvem løber med sejren? 

Læs mere her

Danish Bar-Scenen, Hal K

17.00 - 18.00

17.00 - 22.00 | Nordic Green Chef

Danish Hal E

Få et indblik i kreativiteten samt diversiteten, når fem lande dyster om titlen Nordic Green Chef. Konkurrencen sætter fokus på bæredygtighed og grøntsagsbaseret kost. Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island danner rammen for konkurrencefeltet.

Konkurrencen foregår fra kl. 17 til ca. 22 i konkurrenceområdet i Hal E. 

Konkurrencen er gratis at overvære og arrangeres af Kokkeforeningen.

Danish Hal E

Aktivitetsprogrammet bliver løbende opdateret

Oplev Foodexpo

Glæd dig til at opleve spændende aktiviteter, når den 10. udgave af Nordens største fødevaremesse finder sted i MCH Messecenter Herning. 

Hent billet

 

Har du brug for hjælp?

Har du spørgsmål til messen, er du meget velkommen til at kontakte os.

Kontakt os

keyboard_arrow_up