Dagsprogram
Søndag d. 17. Marts

Aktivitetsprogram

På Foodexpo kunne man gå ombord i et overdådigt og alsidigt aktivitetsprogram.

Bemærk at aktivitetsprogrammet er fra Foodexpo 2024

Messen er fyldt med spændende konkurrencer

På Foodexpo er der masser af inspiration at hente bl.a. fra de spektakulære bartenderkonkurrencer

De prestigefyldte konkurrencer  Årets Kok og Årets Tjener løber af stablen søndag den 17. marts

På Nordens største fødevaremesse finder du masser af nyheder, opskrifter og smagsprøver på skønne lækkerier

Dagsprogram
Søndag d. 17. marts

Hele dagen

10.00 - 15.00 | Danmarks Bedste Konditor

Danish Hal F

Fem konditorer fremtryller imponerende etage- og fromagekager samt to slags fyldte chokolader, når der dystes om titlen som Danmarks Bedste Konditor. Årets tema er Foodexpo 2024.

Konkurrencen starter kl . 9, og vil være åben for besøgende, når Foodexpo åbner kl. 10. 
Præmieoverrækkelse finder sted kl. 16.00.

Danish Hal F

10.00 - 15.00 | Danmarksmesterskaberne i Mocktails™

Danish Hal K

Overvær et fantastisk sceneshow, når nogle af landets bedste bartendere dyster i Danmarksmesterskaberne i Mocktails™. Et udvalgt panel af smagsdommere bedømmer hver enkelt mockatil ud fra blandt andet smag og kreativitet, og kårer til sidst én samlet vinder. 

Konkurrencen, som afholdes af Mixology International starter kl. 10.00 på Bar-scenen i Hal K og forventes at slutte med præmieoverrækkelse ca. kl.15.30. 

Læs mere her

Danish Bar-Scenen, Hal K

10.00 - 16.00 | Årets Kok og Årets Tjener

Danish Hal E

Søndag d. 17. marts går 10 professionelle kokke i køkkenet på Foodexpo for at dyste om en af de mest prestigefulde titler i den gastronomiske verden: Årets Kok. Her får de selskab af 5 førende tjenertalenter, som dyster i en anden ærefuld konkurrence, nemlig Årets Tjener.

Finalerne foregår søndag 17. marts kl. 08.00 - 16.00 i konkurrenceområdet i Hal E. 
Præmieoverrækkelsen finder sted kl. 16.30 - 17.00.

Konkurrencerne er gratis at overvære og arrangeres af brancheforeningen HORESTA i samarbejde med 3F. 

Danish Hal E

10.00 - 18.00 | Workshop v. Rub & Stub

Danish Hal H

Tag med til en spændende og lærerig drop-in workshop med Rub & Stub, hvor bæredygtig gastronomi og sæsonens friske råvarer mødes i en festlig kombination. Rub & Stub er kendt for deres dedikation til at bekæmpe madspild og skabe delikate retter med overskydende ingredienser.

I denne workshop vil fokus være på 'greenies' lavet med sæsonens grøntsager. Oplev glæden ved at forvandle almindelige grøntsager til velsmagende greenies under kyndig vejledning fra Rub & Stub.

Danish Grovkøkkenet, Hal H

11.00 - 12.00

11.00 - 11.45 | Paneldebat: ''Bæredygtighed i Detailhandlen''

Danish Hal F

Analyser viser at flere danskere ønsker at købe sundere, mere lokalt og mere bæredygtigt.

Men hvordan ser virkeligheden ud ude hos producenterne, i butikkerne, både i de større supermarkeder, men også i de mindre, lokale nærbutikker, når det kommer til efterspørgslen af f.eks. plantebaserede, sundere, økologiske, klimavenlige, lokale og bæredygtige produkter?

I denne paneldebat debatteres emnet “bæredygtighed i detailhandlen”, med paneldeltagere fra tre forskellige grene af detailbranchen:

•Jesper Lundberg, Formand i Nærbutikkernes Landsforening
•Claus Bøgelund, Vicedirektør i De Samvirkende Købmænd
•Niels Jensen, Direktør i Mærkevareleverandørerne

Moderator: John Wagner, journalist og politisk kommentator.

Danish Butikstorvet, Hal F

11.00 - 12.00 | Danmarks Bedste Spegepølse i kunsttarm

Danish Hal F

Kom med, når en professionel jury bedømmer lækre spegepølser fra fem udvalgte slagtere for at finde ud af, hvem der skal løbe med sejren som indehaver af Danmarks bedste Spegepølse i kunsttarm.

Danish Hal F

11.00 - 12.00 | ''Tapas & hveder'' v. BKD

Danish Hal F

Bliv inspireret til, hvordan du kan bruge hveder som en del af din tapas anretning, når Bager- & Konditormestre i Danmark fremviser nye muligheder for at kombinere hveder med lækker ost og pålæg.

Masterclassen finder sted i ufomelle og hyggelige omgivelser i Torveboden "Bageriet" på Butikstorvet i Hal F. Tilmelding er ikke nødvendig. 

Danish Butikstorvet, Hal F

12.00 - 13.00

12.00 - 12.15 | The Catwalk: Modeshow med fokus på workwear

Danish Hal E

Kom og oplev, når vi i centrum af Hal E skaber rammerne for et glamourøst modeshow med fokus på workwear til fødevarebranchen.

Danish Hal E

12.00 - 12.25 | ''Fremtidens bagerbutik'' v. Niels Henrik Laursen, Bager-Riget

Danish Hal F

I dette indlæg bliver du klogere på, hvordan man som selvstændig bagerbutik sikrer at man forbliver konkurrencedygtig - både nu og i fremtiden.

Lyt med, når ejeren af den Herningensiske bagerbutik Bager-Riget, Niels Henrik Laursen, deler ud af sine erfaringer med Click & Collect, og kommer med sine bud på, hvordan man tiltrækker og fastholder kunderne. 
 

Danish Butikstorvet, Hal F

12.00 - 12.30 | ''Den perfekte grønne bid'' v. Kok Marlene B. Lindegaard og Venner

Danish Hal H

En hybrid mellem en masterclass og et oplæg om sensorik og grøn mad, med smagsprøver – som tager udgangspunkt i grundkogebogen for kokke ”Har i noget vegansk?”
Under oplægget får vi besøg af to danske producenter som begge er i gang med at revolutionere fødevare Danmark med deres innovative og lækre produkter til det grønne køkken.

Danish Gårdspladsen, Hal H

12.00 - 13.00 | Danmarks Bedste Spegepølse i naturtarm

Danish Hal F

Kom med, når en professionel jury bedømmer lækre spegepølser fra fem udvalgte slagtere for at finde ud af, hvem der skal løbe med sejren som indehaver af Danmarks bedste Spegepølse i naturtarm.

Danish Hal F

13.00 - 14.00

Danish Hal H

ESG ved Loca Gruppen 

Danish Gårdspladsen, Hal H

13.00 - 14.00 | Danmarks Bedste Leverpostej

Danish Hal F

Kom med, når en professionel jury bedømmer leverpostej fra fem udvalgte slagtere for at finde ud af, hvem der skal løbe med sejren som indehaver af Danmarks bedste Leverpostej.

Læs mere her.

Danish Hal F

13.00 - 14.00 | ''Fuldkorns-talk'' v. BKD

Danish Hal F

Bliv klogere på fuldkorns-skalaen - eller sagt på en anden måde: hvor meget fuldkorn og salt er der egentligt i brødet hos bageret?

Fudkorns-talk finder sted i ufomelle og hyggelige omgivelser i Torveboden "Bageriet" på Butikstorvet i Hal F.
Tilmelding er ikke nødvendig. 

Danish Butikstorvet, Hal F

14.00 - 15.00

14.00 - 14.15 | The Catwalk: Modeshow med fokus på workwear

Danish Hal E

Kom og oplev, når vi i centrum af Hal E skaber rammerne for et glamourøst modeshow med fokus på workwear til fødevarebranchen.

Danish Hal E

14.00 - 14.30 |

Danish Hal F

Kendskab til de vigtigste trends kan være afgørende for at din idé har mulighed for at blive en succes. Rammer du ved siden af tidsånd og trends kommer du ikke ud over rampen. Rammer du plet med tidsånd og trends, så er der ingen grænser for, hvor langt du kan gå. Men hvilke trends er vigtigst? Og hvilke afspejler tidsånd, værdier, holdning og handlinger mest?

Få en konkret og kommerciel præsentation af de vigtigste trends fra trendforsker Louise Byg Kongsholm, ejer af pej gruppen – scandinavian trend institute.

Danish Butikstorvet, Hal F

14.00 - 14.30 | ''Sådan får du forbrugerne til at vælge grøn mad på farten'' v. Dansk Vegetarisk Forening

Danish Hal H

I dette oplæg dykker Claire og Adam fra Dansk Vegetarisk Forening ned i, hvordan man kan udvide sit udbud af plantebaserede convenience-produkter og tappe ind i et voksende markedspotentiale. De gennemgår nye indsigter i forbrugernes madpræferencer samt ønsker til plantebaseret convenience og take-away. Kom og hør konkrete bud på, hvordan du får fart på den plantebaserede mad på farten. 

Danish Gårdspladsen, Hal H

14.00 - 15.00 | Danmarks Bedste Frikadelle

Danish Hal F

Kom med, når en professionel jury bedømmer frikadeller fra fem udvalgte slagtere, for at finde ud af, hvem der skal løbe med sejren som indehaver af Danmarks bedste Frikadelle.

Danish Hal F

14.00 - 15.00 | ''Spegepølser til enhver smag'' v. Danske Slagtermestre

Danish Hal F

Mød Danske Slagtermestre i deres egen bod på Butikstorvet "Slagterbutikken".
Her vil deltagere fra konkurrencerne "Danmarks bedste Spegepølse i kunsttarm" samt "Danmarks bedste Spegepølse i Naturtarm" fortælle om, hvad man skal være særlig opmærksom på, når man laver og røger spegepølser - og hvem ved, måske er der en smagsprøve til de heldige.

Arrangementet finder sted i uformelle og hyggelige omgivelser i torveboden "Slagterbutikken" på Butikstorvet i Hal F.
Tilmelding er ikke nødvendig. 

Danish Butikstorvet, Hal F

14.00 - 16.00 | Ostetalk & ostesmagning v. Arla Unika

Hal F

Mød "Ostehviskeren" Mogens Jensen fra Troldhede Mejeri samt Eva Lunddahl fra Arla Unika, når de står klar i til at udfordre dine smagsløg med spændende oste, og fortælle mere om fremstillingsprocessen bag skimmeloste med fokus på modning & affinage teknikker.

Mogens har lavet Arla Unika oste i mere end 5 år, og ved at vejen til oste af høj klasse ikke altid er ligeud - særligt ikke, når man skaber Unika oste med stor anerkendelse, og som blandt andet bruges af mange Michelin-restauranter (I både Danmark og udlandet).

Kig forbi Osteboden på Butikstorvet i Hal F og lær mere om, hvordan temperatur, fugtighed, lagring og udtørring bestemmer ostens smag, og få selv lov til at smage på produkterne.

Osteboden på Butikstorvet, Hal F

14.30 - 14.50 | Guidet rundtur i Tapas Haven ved indretningsarkitekt Jeanett Risom

Hal J2 

Kom på en guidet tur i Tapas Haven med Jeanett Risom, indretningsarkitekten bag restaurantkonceptet. 

Bliv klogere på hendes tanker bag konceptet, hvordan hun arbejder med farver, former og materialer, og få Jeanetts indputs til, hvordan du kan gøre et besøg i uderummet til en ekstra god oplevelse for dine gæster. 

Vi starter turen med at nyde et glas af restaurantens signatur drink, Sangría Nórdica.

Turen er gratis, men kræver tilmelding. Tilmeld dig ved at sende en mail til: mrc@mch.dk

 

15.00-16.00

15.00 - 15.30 | Præmieoverrækkelse: Danmarksmesterskaberne i Mocktails™

Danish Hal K

Se, hvem der løber med sejren i Danmarksmesterskaberne i Mocktails™ , og vær med til at hylde vinderen af den prestigefulde konkurrence. 

Danish Bar-Scenen, Hal K

15.00 - 16.00 | Danmarks Bedste Grillpølse

Danish Hal F

Kom med, når en professionel jury bedømmer grillpølser fra fem udvalgte slagtere for at finde ud af, hvem der skal løbe med sejren som indehaver af Danmarks bedste Grillpølse.

Danish Hal F

15.00 - 15.30 | Med bæredygtighed som drivkraft

Gårdpladsen, Hal H

Det kræver beslutsomhed, løbende kommunikation og en god portion vedholdenhed, når man beslutter sig for at drive en bæredygtig restaurant.

For hvad er en bæredygtig restaurant overhovedet og hvad betyder det, når bæredygtighed er det parameter, som alle beslutninger bliver taget ud fra?

Det tager vi fat på i en samtale mellem Morten Storm Overgaard, medejer af Restaurant Moment på Djursland og Rund Lund Sørensen, ejer af restaurant Hærværk i Aarhus, som på hver sin måde har bæredygtighed som driver for deres måde at drive restaurant. 

Moderator: Johanne Birn

16.00 - 17.00

16.00 | Præmieoverrækkelse: Danmarks Bedste Konditor

Danish Hal E

Danmarks Bedste Konditor 2024 bliver kåret på Foodexpo. Som besøgende kan du overvære præmieoverrækkelsen kl. 16.00

Konkurrencen starter kl. 9, der er åben for besøgende når messen åbner kl. 10. 

Danish Hal E

16.30 | Præmieoverrækkelse: Årets kok og tjener

Danish Hal E

Årets kok og Årets tjener 2024 bliver kåret på Foodexpo. Som besøgende kan du overvære præmieoverrækkelsen kl. 16.30

Konkurrencen starter kl. 8, der er åben for besøgende når messen åbner kl. 10. 

Danish Hal E

16.00 - 16.30 | Hvor sunde og stærke er de råvarer, I bruger? Tjek med agurke-testen

Danish Hal H

En enkel testmetode kan fortælle noget interessant om råvarernes sundhed og vitalitet. "Agurke-testen" viser, hvor godt agurker, der er skåret i skiver, er i stand til at vokse sammen igen til hele agurker.

Hvordan mon de agurker, I bruger i køkkenet, ville klare testen?

Kom og se køkken-nære resultater af agurke-testen og få et lyn-kursus i selv at lave den. 

Ph.D. Jens-Otto Andersen fra Biodynamisk Forskningsforening viser, hvad agurke-testen kan lære os om kvaliteten af de råvarer, vi køber og spiser. 

Danish Gårdspladsen, Hal H

17.00 - 18.00

17.00 | Musik på Butikstorvet

Danish Hal F

Slut din dag på Foodexpo af med afslappende toner fra Torvescenen på Butikstorvet. Her sørger vi for at sætte den helt rette og hyggelige torvestemning med skønne toner fra vores musiker. 

Slå dig ned ved et af festivalbordene foran scenen, nyd en forfriskning fra Butikstorvets eget spisested, Delikatessen, og slap af til musikken.

Danish Butikstorvet, Hal F

Aktivitetsprogrammet bliver løbende opdateret

Oplev Foodexpo

Glæd dig til at opleve spændende aktiviteter, når den 10. udgave af Nordens største fødevaremesse finder sted i MCH Messecenter Herning. 

Hent billet

 

Har du brug for hjælp?

Har du spørgsmål til messen, er du meget velkommen til at kontakte os.

Kontakt os

keyboard_arrow_up