Naturens Spisekammer

Bæredygtigt, økologisk og plantebaseret

Træd ind i et stort bæredygtighedsunivers og få ny inspiration til dit professionelle køkken

Den spiselige natur - fra jord til bord

I Naturens Spisekammer er klima, bæredygtighed, økologi og plantebaserede produkter på menuen.

Her er det "fra-jord-til-bord"-konceptet, som bliver dyrket - blandt andet i fire forskellige aktivitetsområder i hallen. Her kan du komme i Marken og høste, mens du samtidigt bliver klogere på afgrøder, få fingrene i råvarerne i Grovkøkkenet, spise plantebaseret mad i Gårdhaven eller finde ny inspiration på Gårdpladsen.

Agendaen er klar:
Naturens Spisekammer skal inspirere til at handle og agere mere klimavenligt og bæredygtigt i de professionelle køkkener. 

Se mere om de forskellige aktiviteter herunder:

Naturens spisekammer på Foodexpo

Styling | En del af Formland

Få stillet din nysgerrighed i Grovkøkkenet

Tag med til en spændende og lærerig drop-in workshop med Rub & Stub, hvor bæredygtig gastronomi og sæsonens friske råvarer mødes i en festlig kombination. Rub & Stub er kendt for deres dedikation til at bekæmpe madspild og skabe delikate retter med overskydende ingredienser.

I denne workshop vil fokus være på 'greenies' lavet med sæsonens grøntsager, og vi skal naturligvis arbejde med råvarernes farver, teksturer, tilberedning og basis-smage. Oplev glæden ved at forvandle almindelige grøntsager til velsmagende greenies under kyndig vejledning fra Rub & Stub.

Grovkøkkenet holder åbent alle tre messedage. 

Styling | En del af Formland

Styling | En del af Formland

Oplev madglæde i Gårdhaven

Gårdhaven er hallens mødested med langborde, hvor vi under sejldug dyrker fællesskabet og nyder kulinariske smagsoplevelser. Restaurant Moment har kreeret en helt unik klimaindbydende menu til lejligheden.

  • Kålpakke med ristede nødder og briochecreme
  • Confiteret jordskok med rygeost, dækket af sprøde urter
  • Sauté af byg med brunet smør, svampe, røget squash og pickles af sommerens grønt
  • Kartoffelfocaccia med vores smør

199 kr. pr. person inkl. en drikkevare

Køb din billet til Gårdhaven allerede i dag. Du finder det under "tilkøb", når du henter din billet til Foodexpo.

Hent din billet til Foodexpo her

Styling | En del af Formland

Deltag i debatter på Gårdspladsen

Er du en af de professionelle køkkener, der i høj grad vil planlægge og indkøbe ud fra et ønske om sundhed, lokalt, økologisk eller mere bæredygtigt i fremtiden? Går du op i biodiversitet og interesserer du dig for hvordan dine produkter er avlet? Så tjek vores spændende debatprogram ud og lad os sammen drøfte, hvad der skal være på fremtidens tallerkener? Hvordan skal klimaaftrykket reduceres – hvis vi sammen  kan reducere udledningen af drivhusgasser i 2030 med 70 pct. i forhold til niveauet i 1990, og hvis Danmark skal opnå at være et klimaneutralt samfund senest i 2050?

Det er noget vi kun kan gøre ved at stå sammen. Debattere sammen og løfte sammen.

Se aktivitetsprogrammet for Foodexpo 2024 her

Styling | En del af Formland

Styling | En del af Formland

Gå på opdagelse i Marken

Siden 1900 har vi mistet 75% af landbrugets diversitet. Ifølge FN er over 250.000 plantearter spiselige men mindre end 3% dyrkes i dag. 

Vi kan alle gøre det lidt bedre fx ved at støtte avlere som udbreder biodiversiteten i udearealer eller ved at dyrke mere selv. Fx urter og grønt til egen køkkenproduktion. Vi kan købe lokalt i sæson, økologisk og integrere nye råvarer og meget, meget mere i pagt med naturen. Økologien holder hus med ressourcerne og fritager naturen og grundvandet for mødet med gift og kunstgødning. 

Derfor vil vi i Marken omdefinerer opfattelsen af avl og råvarer og være bevidste om nye måder at tænke i bymarker, nyttehaver og en kortere forsyningskæde mellem marker og drivhuse på den ene side og professionelle køkkener på den anden side. 

Så kom med på opdagelser i marken og få masser af tips til, hvordan du kan dyrke det gode så tæt på RÅVAREN og naturen som muligt. Dyrk det gode.

Programoversigt for Gårdspladsen

Søndag

En hybrid mellem en masterclass og et oplæg om sensorik og grøn mad, med smagsprøver – som tager udgangspunkt i grundkogebogen for kokke ”Har i noget vegansk?”
Under oplægget får vi besøg af to danske producenter som begge er i gang med at revolutionere fødevare Danmark med deres innovative og lækre produkter til det grønne køkken.

ESG ved Loca Gruppen 

14.00 - 14.30 | Dansk Vegetarisk Forening: Sådan får du forbrugerne til at vælge grøn mad på farten

I dette oplæg dykker Claire og Adam fra Dansk Vegetarisk Forening ned i, hvordan man kan udvide sit udbud af plantebaserede convenience-produkter og tappe ind i et voksende markedspotentiale. De gennemgår nye indsigter i forbrugernes madpræferencer samt ønsker til plantebaseret convenience og take-away. Kom og hør konkrete bud på, hvordan du får fart på den plantebaserede mad på farten. 

Mandag

11.00 - 11.30 | Simons Kogeskole - Sanselighed i maden

Ta' på en smagsrejse med Simons Kogeskole!

Simon udforsker madsproget og evnen til at formidle og skrue op for smagsoplevelser. Han tager æblet med som smagsgiver.

Hvordan beskriver man smagen af et æble til nogen, der aldrig har prøvet det? Tag med på en rejse, hvor vi skærper sanserne og lærer at formidle og skrue op for dybden af smagsnuancer og teksturer.

12.00 - 12.30 | Sæt smag på sæsonen med Rune Toft

På Restaurant Lola er sæsonens grønne fokus mere end blot en trend - det er en passion. Rune Toft, en af de kreative kraft bag restaurantens kulinariske oplevelser, deler i dette oplæg sin ekspertise om at sætte smag på sæsonens friske råvarer. Med respekt for naturens skiftende cyklusser og sæsoners mangfoldighed, er Rune dedikeret til at fremhæve det bedste i hver grøntsag.

Clara Drenck fra Plantebaseret Videnscenter inviterer Cater Grønt, Jespers Torvekøkken og Økologisk Landsforening ind for at dele hemmelighederne bag en grøn kantinefest. Få de bedste tricks fra panelet til, hvordan du får dine gæster til at vælge det grønne at pifte menuen op med bæredygtig og velsmagende mad.

Mød de økologiske frontløbere, der med bælgfrugter som omdrejningspunkt er på en mission for at flytte måltider i en mere klimavenlig retning. Økologisk Landsforening har sammensat en gruppe dedikerede fortalere for økologi, som har omfavnet bælgfrugter som nøgleråvare, og de deler ikke kun opskrifter, men også værdifulde erfaringer om at integrere denne bæredygtige fødevarer i dagligdagen i et professionelt køkken.

Deltagere:

Søren Møller, Regionshospital Nordjylland
Britta Svanholm, Onsild Idrætsefterskole
Pernille Elsner, Danhostel Skanderborg
Mikael Møller, Compass Group
Mie Reihs Hegnar, Økologisk Landsforening

Lær hvordan du kan få mere smag for pengene, uden at gå på kompromis med hverken miljø, mennesker eller sundhed, når du bruger vanilje. 
Foredraget indledes med en introduktion til vaniljens verden, og afrundes med eksempler fra Bispebjerg Hospital, hvor råvarerne får lov til at tale. (denne linje kan udelades hvis der ikke er plads.

Mette Ravn giver et indblik i sin virksomhed, hvor smagen er det vigtigste, og bæredygtighed samtidig er tænkt ind i alt – lige fra samfundsmæssige aspekter og økonomiske overvejelser til miljømæssig og social ansvarlighed. 
Mette har allieret sig med Christian Poul Petersen fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, som fortæller om, hvordan man tænker råvarer, smag og bæredygtighed ind i et køkken, der laver mad til mange patienter med en række af hensyn. Christian har smagsprøver med - og vi lover, du har et nyt syn på hospitalsmad, når du har smagt!

Kom og få inspiration til bæredygtig og sund mad med den fortryllende smag af vanilje.

Tirsdag

11.00 - 12.30 | Bæredygtighedsevent inkl. frokost ved MLDK og Kost & Ernæringsforbundet

Få kvalitative og brugbare tips til, hvordan netop din virksomhed kan gå fra snak til handling, når det kommer til arbejdet med bæredygtighed.

I løbet af bæredygtighedseventet "Den grønne bølge" kan du glæde dig til at høre 4 forskellige oplæg, og slut dagen af med en uformel frokost i inspirerende rammer på Foodexpo.

Program:
11.00 - 11.05: Velkomst og indledning
11.05-11.15: Producentansvaret for emballage
11.15-11.25: Klimamærkning og klimamåling
11.25-11.35: "Hvordan kommunikerer du din bæredygtighedsindsats"
11.35 – 12.00: Paneldebat om bæredygtighed
12.00 - 12.30: Frokost i restaurant Gårdhaven

Bæredygtighedseventet er arrangeret af MLDK og Kost & Ernæringsforbundet. Det er gratis at overvære eventet, men ønsker du at være en del af frokosten kræver det tilmelding senest onsdag den 13. marts:

Se mere om programmet og tilmeld dig her

Clara Drenck fra Plantebaseret Videnscenter deler insider-tips til køkkenfagfolk om at inspirere gæsterne til at vælge grønne retter. Få råd om menuopbygning og navngivning for at gøre dine grønne valg uimodståelige. Gør din menu mere appetitvækkende og tag del i grøn gastronomisk fornyelse! 

Klinisk diætist Tina Beermann deler indsigt i, hvordan du sikrer ernæringsrigtige og velsmagende plantebaserede måltider til dine gæster og kunder."

15.30 - 16.00 | Fra melkugler til livretter ved Eva Maria Marseen Vejlby og Mia Krogh Andersen

En ansvarlig rejse mod fremtidens mad med op- og nedture, øgenavne og nyfundne kærlighed.

Ved de planteglade madmødre fra et Børnehuse i Randers, Eva Maria Marseen Vejlby, kostvejleder med speciale i plantebaseret ernæring og Mia Krogh Andersen, PBA i sundhed og ernæring 

Technomania området på hi Tech & Industry

Bliv udstiller i Naturens Spisekammer

Har I fokus på et eller flere af ovennævnte områder, så har I her en unik mulighed for at blive udstiller i området. 

Hvis du gerne vil vide mere om Naturens Spisekammer, er du meget velkommen til at kontakte os.

Kontakt 

Lykke Kirkegaard Karlsen

Key Account Manager | Hal D, H, J, K og M |

phone99 26 99 37

maillkk@mch.dk

keyboard_arrow_up