Dagsprogram
Tirsdag d. 19. marts

Aktivitetsprogram

På Foodexpo kunne man gå ombord i et overdådigt og alsidigt aktivitetsprogram.

Bemærk at aktivitetsprogrammet er fra Foodexpo 2024

Lad dig forføre at lækre smagsprøver

Familier afprøver outdooraktiviteter

Branchen professionelle trækker i arbejdstøjet og deler ud af tips og god viden

På Foodexpo er der alverdens tastings - fra det sure, til det søde, det bitre og til det salte

Dagsprogram
Tirsdag d. 19. marts

Hele dagen

10.00 - 16.00 | Danmarks Bedste Romkugle

Danish Hal F

Bagerier fra hele landet dyster igen i år om at vinde den eftertragtede titel "Danmarks Bedste Romkugle". En fagjury bestående af professionelle fagfolk og udvalgte bloggere vil ud fra alle de indsendte romkugler udvælge de 10 romkugleforslag, som går videre til finalen, hvor de besøgende kan smage og stemme på som deres favorit.

Fra klokken 13.30 - 14.30 er det muligt for publikum at være med til at smage og stemme på Danmarks Bedste Romkugle. Kom med til Foodexpos måske sødeste konkurrence, smag dig igennem de mange varianter og vær med til at bestemme, hvem der skal løbe med sejren som Danmarks Bedste Romkugle.

Konkurrencen arrangeres af Bager- & Konditormestre i Danmark (BKD).

Præmieoverrækkelse: tirsdag d. 19. marts kl. 15.30 - 15.45

Danish Hal F

10.00 - 16.00 | Nordic Chef and Waiter

Danish Hal E

Få et indblik i kreativiteten samt diversiteten, når fem lande dyster om titlerne Nordic Best Chef and Waiter. Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island danner rammen for konkurrencefeltet. I konkurrencen deltager fem kokke, fem junior kokke og fem tjenere. Der kåres en vinder i hver kategori. 

Finalerne foregår tirsdag 19. marts kl. 08.00 - 14.00 i konkurrenceområdet i Hal E. 

Konkurrencerne er gratis at overvære og arrangeres af Kokkeforeningen.

Danish Hal E

10.00 - 18.00 | Workshop v. Rub & Stub

Danish Hal H

Tag med til en spændende og lærerig drop-in workshop med Rub & Stub, hvor bæredygtig gastronomi og sæsonens friske råvarer mødes i en festlig kombination. Rub & Stub er kendt for deres dedikation til at bekæmpe madspild og skabe delikate retter med overskydende ingredienser.

I denne workshop vil fokus være på 'greenies' lavet med sæsonens grøntsager. Oplev glæden ved at forvandle almindelige grøntsager til velsmagende greenies under kyndig vejledning fra Rub & Stub.

Danish Grovkøkkenet, Hal H

10.00 - 11.00

10.00 - 10.30 | Guidet rundtur i MCH's køkken

Danish MCH's køkken

Få en guidet rundtur med køkkenchefen i MCH's køkken.
Få et indblik i hverdagen og hør om, hvordan MCH laver mad til verdensstjerner og store events. Turen inkluderer en forfriskning.


Pris: 50,- kr. 

Du køber din billet under "Tilkøb", når du laver din billet til messen. 

Mødested: Informationen, Indgang Vest 

Danish MCH's køkken

10.00 - 10.45 | ''Fremtidens Supermarked'' v. Flemming Birch

Danish Hal F

Foredrag: "Fremtidens supermarked"

Hvad driver dagligvarehandlen i de kommende år - udover prisen? Hvilke krav og forventninger har forbrugerne til supermarkederne? Hvordan ændrer vores fødevareforbrug sig, og hvad betyder det for butikkerne i praksis?

Flemming Birch fra konsulenthuset Birch & Birch tegner et billede af fremtidens dagligvarebutik med masser af praktiske eksempler fra virkeligheden. 

Om Flemming Birch

Flemming Birch er trendforsker og strategisk konsulent i konsulenthuset Birch & Birch. Han har i de seneste 20 år arbejdet med strategi og markedsanalyse for et væld af fødevarevirksomheder, detailkæder, organisationer og offentlige myndigheder. Han har holdt omkring 600 foredrag i ti lande, skrevet mere end 500 artikler, og fem bøger er det også blevet til. Han bruges ofte som ekspert i medierne, når det gælder forbrug, fødevarer og detailhandel

Danish Butikstorvet, Hal F

10.00 - 14.00 | Kom og smag: plantebaseret

Danish Hal F

Lad dig inspirere af det bedste indenfor det plantebaserede område, når Plantbox disker op med en palette af spændende, plantebaserede produkter. 

Om man er veganer, vegetar, fleksitar, eller blot en nysgerrig og madglad sjæl, kan man forvente en smagsoplevelse uden kompromis på smag og kvalitet.

Smag blandt andet en “bacon” som alle Burger King restauranter i Frankrig serverer, en “pepperoni” som har fundet vej til Finland's pizzarier samt en prisvindende “paneret hvidfisk” fra Sverige.

Aktiviteten finder sted i Slagterbutikken og Fiskehandleren på Butikstorvet i Hal F, som du kan læse mere om her.

Danish Butikstorvet, Hal F

10.30 - 11.00 | Workshop: Smagsrejse med Monin Pure

Hal K

Oplev Monin's seneste lancering, Monin Pure, på Foodexpo.

Monin er kendt for deres bar, kaffe og cocktail sirupper, men denne gang tager de dig med på en smagsrejse med deres helt nye serie, der er uden tilsat sukker eller minimalt tilsat. Fokus er på kvalitet og den "rå smag" af ingredienserne.

Præsenteret af Alexandre Lapierre, Senior Beverage Expert MONIN

BarScenen i Hal K

11.00 - 12.00

11.00 - 11.20 | Guidet rundtur i Tapas Haven ved indretningsarkitekt Jeanett Risom

Hal J2 

Kom på en guidet tur i Tapas Haven med Jeanett Risom, indretningsarkitekten bag restaurantkonceptet. 

Bliv klogere på hendes tanker bag konceptet, hvordan hun arbejder med farver, former og materialer, og få Jeanetts indputs til, hvordan du kan gøre et besøg i uderummet til en ekstra god oplevelse for dine gæster. 

Vi starter ud med at nyde et glas af restaurantens signatur drink, Sangría Nórdica.

Tilmeld din den guidet tur ved at sende en mail til mrc@mch.dk

11.00 - 11.30 | Guidet rundtur i MCH's køkken

Danish MCH's køkken

Få en guidet rundtur med køkkenchefen i MCH's køkken.
Få et indblik i hverdagen og hør om, hvordan MCH laver mad til verdensstjerner og store events. Turen inkluderer en forfriskning.


Pris: 50,- kr. 

Du køber din billet under "Tilkøb", når du laver din billet til messen. 

Mødested: Informationen, Indgang Vest 

Danish MCH's køkken

 

11.00 - 12.00 | ''Tapas & hveder'' v. BKD

Danish Hal F

Bliv inspireret til, hvordan du kan bruge hveder som en del af din tapas anretning, når Bager- & Konditormestre i Danmark fremviser nye muligheder for at kombinere hveder med lækker ost og pålæg.

Masterclassen finder sted i ufomelle og hyggelige omgivelser i Torveboden "Bageriet" på Butikstorvet i Hal F. Tilmelding er ikke nødvendig. 

Danish Butikstorvet, Hal F

11.00 - 12.30 | Bæredygtighedsevent inkl. frokost ved MLDK og Kost & Ernæringsforbundet

Danish Hal H

Få kvalitative og brugbare tips til, hvordan netop din virksomhed kan gå fra snak til handling, når det kommer til arbejdet med bæredygtighed.

I løbet af bæredygtighedseventet "Den grønne bølge" kan du glæde dig til at høre 4 forskellige oplæg, og slut dagen af med en uformel frokost i inspirerende rammer på Foodexpo.

Program:
11.00 - 11.05: Velkomst og indledning
11.05-11.15: Producentansvaret for emballage
11.15-11.25: Klimamærkning og klimamåling
11.25-11.35: "Hvordan kommunikerer du din bæredygtighedsindsats"
11.35 – 12.00: Paneldebat om bæredygtighed
12.00 - 12.30: Frokost i restaurant Gårdhaven

Bæredygtighedseventet er arrangeret af MLDK og Kost & Ernæringsforbundet. Det er gratis at overvære eventet, men ønsker du at være en del af frokosten kræver det tilmelding senest onsdag den 13. marts:

Se mere om programmet og tilmeld dig her

Danish Gårdspladsen, Hal H

11.15 - 11.45 | Workshop: Cocktails med Stauning Whisky

Hal K

Whisky er den perfekte spiritus i en velmixet cocktail.
Det ved de hos danske Stauning Whisky, der nyder at bruge deres vestjyske dråber i totale smagsoplevelser.

I denne workshop vil Bo Nygaard Larsen, Business Development Manager hos Stauning, fortælle den korte historie om det prisbelønnede destilleri og præsentere den helt nye whisky, Høst.

Høst indeholder byg og rug, er modnet på både nye fade og bourbonfade. Det gør den blød og lækker, og med blot 40,5 % er den en god introduktion til whiskyens verden. Undervejs bliver der serveret Høst, både neat og som en del af en cocktail.

Lige til at drikke og til at blive inspireret af.

Præsenteret af Bo, ekspert inden for Stauning Whisky.

BarScenen, Hal K

12.00 - 13.00

12.00 - 12.15 | The Catwalk: Modeshow med fokus på workwear

Danish Hal E

Kom og oplev, når vi i centrum af Hal E skaber rammerne for et glamourøst modeshow med fokus på workwear til fødevarebranchen.

Danish Hal E

12.00 - 12.30 | Workshop: Smag & lær om akvavit med Copenhagen Distillery

Hal K

Forfatter, underviser og akvavitmager Sune Urth fra Copenhagen Distillery hiver os gennem akvavittens brogede historie fra apotekerlaboratorie til frokostbord.

Det bliver lærerigt og underholdende. Der vil være smagsprøver.

Præsenteret af Sune Urth fra Copenhagen Distillery.

BarScenen i Hal K

12.00 - 14.00 | ''Hvem kan bringe den gode råvare til live? '' v. What's Cooking og Jesper Krabbe

Danish Hal F

... Og løfte den til en aktiv spiller i madlavningen? Det kan de køkenprofessionelle, der med deres særlige komptencer og faglighed, løfter råvaren og skaber den gode madoplevelse.

I fagmediet What's Cooking stilles der skarpt på de gode råvarer og de mennesker, der er med til at få dem på tallerkenen. Mød dem på Foodexpo, hvor kok Jesper Krabbe holder et foredrag om gode råvarer i sæson, i selskab med tegner Frank Høedt, som vil sørge for at bringe de gode råvarer til live.

Læs mere om What's Cooking her.

Danish Butikstorvet, Hal F

12.00 - 14.00 | ''Bæredygtigt fiskeri'' v. MSC

Danish Hal F

Når du leder efter bæredygtigt fanget fisk og skaldyr er det blå MSC-mærke dit bedste valg.

Men hvad står mærket egentlig for, hvilke kriterier skal fiskerier og virksomheder leve op til for at blive MSC certificerede og hvor stramme er kravene?

Marine Stewardship Council, organisationen bag MSC-mærket, vil i løbet af denne workshop fortælle mere om MSC-certificering, bæredygtighed og fiskeri, og vil samtidig byde på en lækker smagsprøve på bæredygtig fisk.

Danish Butikstorvet, Hal F

12.30 - 13.00 | ''Sådan får du gæsterne til at vælge de grønne retter til!'' v. Plantebaseret Videnscenter

Danish Hal H

Clara Drenck fra Plantebaseret Videnscenter deler insider-tips med køkkenfagfolk om, hvordan de kan inspirere gæsterne til at vælge de grønne retter. Kom og få gode råd til alt fra menuopbygning og navngivning af retter for således at gøre dine grønne valg uimodståelige.

Danish Gårdspladsen, Hal H

13.00 - 14.00

13.00 - 14.00 | Kom og smag: plantebaseret

Danish Hal F

Lad dig inspirere af det bedste indenfor det plantebaserede område, når Plantbox disker op med en palette af spændende, plantebaserede produkter. 

Om man er veganer, vegetar, fleksitar, eller blot en nysgerrig og madglad sjæl, kan man forvente en smagsoplevelse uden kompromis på smag og kvalitet.

Smag blandt andet en plantebaseret "brie", som har fået selv franskmændene til at bøje sig for at det plantebaserede også kan fungere inden for osteprodukter. 
 

Danish Butikstorvet, Hal F

13.30 - 14.00 | ''Sådan får du flere plantebaserede måltider i offentlige køkkener og institutioner'' v. Tina Beermann

Danish Hal H

Klinisk diætist Tina Beermann deler indsigt i, hvordan du sikrer ernæringsrigtige og velsmagende plantebaserede måltider til dine gæster og kunder.

Danish Gårdspladsen, Hal H

13.30 - 14.30 | Publikumsbedømmelse: Danmarks Bedste Romkugle

Hal F

Bagerier fra hele landet dyster igen i år om at vinde den eftertragtede titel "Danmarks Bedste Romkugle". En fagjury bestående af professionelle fagfolk vil ud fra alle de indsendte romkugler udvælge de 10 romkugleforslag, som går videre til finalen, hvor de besøgende kan smage og stemme på som deres favorit.

Kom med til Foodexpos måske sødeste konkurrence, smag dig igennem de mange varianter og vær med til at bestemme, hvem der skal løbe med sejren som Danmarks Bedste Romkugle.

Konkurrencen arrangeres af Bager- & Konditormestre i Danmark (BKD).

Hal F

14.00 - 15.00

14.00 - 14.15 | The Catwalk: Modeshow med fokus på workwear

Danish Hal E

Kom og oplev, når vi i centrum af Hal E skaber rammerne for et glamourøst modeshow med fokus på workwear til fødevarebranchen.

Danish Hal E

14.00 - 15.00 | ''Fuldkorns-talk'' v. BKD

Danish Hal F

Bliv klogere på fuldkorns-skalaen - eller sagt på en anden måde: hvor meget fuldkorn og salt er der egentligt i brødet hos bageret?

Fudkorns-talk finder sted i ufomelle og hyggelige omgivelser i Torveboden "Bageriet" på Butikstorvet i Hal F. Tilmelding er ikke nødvendig. 

Danish Butikstorvet, Hal F

Danish Hal H

Nye krav og forventninger til bæredygtig omstilling i fødevarebranchen giver nye udfordringer og muligheder for hoteller og restauranter. Vi stiller skarpt på branchen udfordringer og behov – samt konkrete løsninger, værktøjer og projekter der lige nu udvikles og afprøves rundt omkring i landet, når vi diskuterer med panelet og publikum hvordan vi bedst hjælper restauranter og hoteller med bæredygtig omstilling.

Panelet bringer indsigter og erfaringer fra igangværende initiativer og projekter med sig, og består af:

Maj Toppenberg, konsulent i Asnæs og Vangstrup
Tino Randorf, Erhvervskonsulent i Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande
Adam Kuskner, Projektleder i plantebaseret Videncenter
Stine Nybo, Projektchef i VisitHerning 

Moderator: Tennae Rix Kristensen, Bæredygtig Herning

Danish Gårdspladsen, Hal H

15.00-16.00

15.30 - 15.45 | Præmieoverrækkelse Danmarks Bedste Romkugle

Danish Hal F

Bagerier fra hele landet dyster igen i år om at vinde den eftertragtede titel "Danmarks Bedste Romkugle".

Se hvem, der løber med sejren, efter fagjury og publikum har smagt og stemt på deres favorit.

Konkurrencen arrangeres af Bager- & Konditormestre i Danmark (BKD).

Danish Hal F

15.30 - 16.00 | ''Fra melkugler til livretter'' v. Eva Maria Marseen Vejlby og Mia Krogh Andersen

Danish Hal H

En ansvarlig rejse mod fremtidens mad med op- og nedture, øgenavne og nyfundne kærlighed.

Ved de planteglade madmødre fra et Børnehus i Randers, Eva Maria Marseen Vejlby, kostvejleder med speciale i plantebaseret ernæring og Mia Krogh Andersen, PBA i sundhed og ernæring 

Danish Gårdspladsen, Hal H

15.45 - 17.00 | Gratis uddeling af jubilæums romkugler!

Danish Hal F

Vær med til at fejre Foodexpos jubilæum "10 messer på 20 år", når vi i samarbejde med  Bager- & Konditormestre i Danmark uddeler gratis jubilæumsromkugler på Butikstorvet i Hal F.

Du hjælper samtidigt med at få bugt med de søde rester fra fagkonkurrencen "Danmarks Bedste Romkugle", så kom med til Foodexpos måske sødeste event, og få en pose med romkugler med hjem, mens du samtidigt hjælper til med at bekæmpe madspild.

Romkuglerne uddeles i i forvejen pakkede poser, og gælder så længe lager haves.

Danish Hal F

Aktivitetsprogrammet bliver løbende opdateret

Oplev Foodexpo

Glæd dig til at opleve spændende aktiviteter, når den 10. udgave af Nordens største fødevaremesse finder sted i MCH Messecenter Herning. 

Hent billet

 

Har du brug for hjælp?

Har du spørgsmål til messen, er du meget velkommen til at kontakte os.

Kontakt os

keyboard_arrow_up